Nabila Huda tak benarkan warganet supaya jangan search perkataan ini. Lagi mengejutkan sekali bila ayahnya Amy Search terasa dengan ayat tersebut

artis

Sebut saja tentang media sosial, satu perkara orang ramai tak boleh lari adalah  berita atau video palsu.Sebab itulah kalau tak pasti jangan kongsi.  Buat carian atau search dulu kesahihan dan fakta sebelum virl.Perkara itu jugalah yang kerap dipesan aktres popular Nabila Huda sebelum ini.“Search dulu kesahihan sebelum virl,” kata Nabila.

Namun, baru-baru Nabila didkwa telah berkelakuan pelik.Menerusi sepotong rakaman video yang tersebar, Nabila dikatakan telah melarng orang ramai untuk search video yang sedang viral.Pelakon tersebut dengan nada marah menyelr tindakan segelintir warganet yang masih berdgil search tentang ayam goreng virl.

“Jangan search ayam goreng virl. Nanti kalau dah virl kedai itu habis.“Tolong jangan search, nanti sama macam hari tu, saya tak dapat beli apa-apa.“TOLONG JANGAN SEARCH,” katanya tegas!Daripada riak wajah Nabila tu memang nampak serius, malah jelas terserlah sedikit kekecewaan mengenai kejadian malang menimpanya sebelum ini.Mungkin apa yang diinginkan tidak kesampaian gara-gara virl.

Walaubagaimanapun, perkataan Jangan Search yang diluang-ulang Nabila nampak gayanya telah membuatkan ayahnya, Amy Search tersnggung.“Eh Abil (Nabila) kau cakap apa tadi, jangan Search?” tanya Amy.Tersedar ungkapan itu mungkin membuatkan ayahnya tersingguh, Nabila lantas mengubah kepada Jangan Search kepada Tolong Search.Anda boleh lihat video perbualan Nabila dan Amy di bawah.

Apa Sebenarnya Ayam Goreng V1ral Ini?

Untuk pengetahuan, Gempak masih cuba menghubungi Nabila mengenai isu ayam goreng virl tersebut.Apa punca sebenar yang membuatkan Nabila terus melrang untuk orang ramai search video tersebut?“Tolong jangan SEARCH AYAM GORENG VIRL” katanya.Apapun, orang ramai diharapkan tidak search Ayam Goreng Virl di media sosial.

Bakal Menggalas Tanggungjawab Sebagai Juri Dalam Sebuah Program. Nabila Huda Dedahkan Dia Sanggup Habiskan 70 Peratus Daripada Gaji Dia Untuk Semata Sesuatu Ini

Nabila membuat persiapan sebulan awal untuk jadi juri program terbaharu.MENGALAS tanggungjawab sebagai juri tetap program The Masked Singer Malaysia, pelakon Nabila Huda memberitahu dia sudah membuat persiapan sejak sebulan lalu.

Menurut Nabila atau lebih mesra disapa sebagai Abil, 36, dia sanggup menghabiskan 70 peratus bayaran yang diterima untuk tampil bersesuaian dengan konsep program nyanyian itu.”Semua orang tahu Abil kalau kat drama atau filem memang tak suka make up dan kebanyakkan karekter Abil mesti naked face saja. Tapi bila Abil jadi pengacara atau juri, Abil mesti go all out dan saya akan cipta stail sendiri.

Nabila berkongsi perkara itu menerusi laman Instagram miliknya.“Buat research dan sepakat dengan team yang Abil percaya mereka boleh tunaikan setiap permintaan. untuk #themaskedsingermalaysia special sikit kali ni, me and my team dah buat persiapan sebulan awal.“Baju Abil custom dan dah siap dengan mood board. Jadi, semua dah rancang dan tersusun dengan baik sebab I’m very fussy (cerewet) dan bnci kena fikir last minute sebab boleh jadi marah.”Abil sanggup habiskan duit untuk pastikan Abil selesa dengan apa yang Abil mahukan.

Tak kiralah kerja apa pun Abil mesti bagi sepenuh hati, jiwa, duit dan komitmen sebab ini karier Abil.

“Dari baju shooting sampailah apa saja Abil akan habiskan selalunya 70 peratus daripada gaji Abil. Gila kan? Tapi itulah kebenaran mengenai Abil, ” ujarnya.Anak kepada penyanyi rock Amy Search itu berkongsi perkara tersebut menerusi laman Instagram miliknya pada Ahad.

Nabila menjadi juri tetap program itu bersama selebriti lain iaitu Datuk Aznil Nawawi, Michael Ang, Zizan Razak, Ella, Remy Ishak, Ramona Zam Zam dan Angah Raja Lawak.Nabila sentiasa mahu memberi yang terbaik dalam setiap tugasan yang diterima.

Program The Masked Singer Malaysia akan bermula pada 19 September ini di Astro Warna.Dalam pada itu, Nabila berkata, kesanggupannya berbelanja besar itu disebabkan minat yang mendalam terhadap kerjayannya sebagai anak seni.”Tak kiralah kerja apa pun Abil mesti bagi sepenuh hati, jiwa, duit dan komitmen sebab ini karier Abil. I chose this and I really love my job so much, ” ujarnya.-mstar

Tular Video Nabila Huda Menangis Gara Gara Didatangi Individu Yang Mencurigakan. Ini Kebenaran Di Sebalik Apa Yang Berlaku Dan Nabila Harap Semua Maklum Dengan Kejadian Tersebut

Pasti ramai masih ingat lagi bulan lalu pelakon Nabila Huda ada memuat naik videonya berdepan kejadian mencemskan dan menangis ketakutan apabila rumahnya didatangi seorang individu yang mencurigakan. Bagaimanapun, Nabila berkata dia tidak menyangka lakonannya itu keterlaluan sehingga menimbulkan kebimbangan ramai pihak. Difahamkan, Nabila juga merupakan salah seorang juri tetap rancangan tersebut.

“Sebenarnya itu lakonan semata-mata ianya merupakan sebahagian teaser untuk promo program baharu. Video itu bukanlah gimik sangat pun, hanya tugasan biasa sahaja, konon-kononnya saya nampak kelibat mask misteri di rumah.

“Memandangkan saya ni pelakon yang memang beri 100 peratus komitmen, itu pasal nampak macam over pula,” katanya kepada mStar Online. Dalam pada itu, Nabila berkata gara-gara lakonannya itu dia menerima pelbagai mesej dan panggilan daripada keluarga dan kawan-kawan yang risaukan keadaan dirinya.

“Saya rasa bersalah pula. Tak tahu nak buat apa lepas video itu tular sampai saya rasa over sangat ke lakonan tu?“Salah saya juga tak maklumkan pada orang terdekat mengenai perancangan video teaser itu dan memang semua orang tak tahu kecuali suami yang ada di rumah,” katanya.-mstar

Video menangis ketakutan, Nabila Huda akhirnya ‘update’ status terkini – “Salam semuanya, saya okey… jangan risau”

Nabila memberitahu dia kini dalam keadaan bak.PERKONGSIAN video pelakon Nabila Huda menangis teresak-esak apabila mendapati rumahnya dipercayai didatangi individu yang mencurigakan mencetuskan pelbagai spekulasi.

Rata-rata rakan selebriti meluahkan rasa bimbang dengan Nabila atau Nabila Huda Suhaimi, 36, namun ada juga segelintir warganet yang beranggapan ia sekadar lakonan atau gimik semata-mata. Selepas beberapa jam mendiamkan diri, Nabila atau lebih mesra disapa Abil akhirnya tampil berkongsi keadaan dirinya dan memohon agar semua orang tidak berasa risau.

Nabila berharap semua orang tidak bimbang dengan keadaan dirinya.”Salam semuanya. I’m ok… jangan risau,” tulis Nabila secara ringkas di laman Instastory miliknya pada Khamis.Bagaimanapun, Nabila tidak berkongsi lebih lanjut mengenai apa yang sebenarnya terjadi kepada dirinya.

Pada malam Rabu, Nabila berkongsi video dia tidak dapat mengawal perasaan takut apabila ternampak bayang individu berbadan besar memakai serba hitam. Kejadian tersebut berlaku ketika suaminya, Mohd Izwan Johar dan anak perempuannya, Keisha Laila tidak berada di rumah.

Video Nabila di Instastory mengundang kebimbang dalam kalangan warganet .Perkara itu turut mendapat reaksi pelakon Datuk Fizz Fairuz yang meluahkan rasa bimbang jika sesuatu perkara buruk terjadi kepada kawan baiknya itu.Dalam pada itu, Fizz ketika dihubungi mStar memberitahu dia masih belum kesempatan nak hubungi anak kepada penyanyi rock Amy Seach itu kerana sibuk dengan penggambaran.

“Saya belum dapat hubungi dia lagi… saya pun tengah sh0oting nanti-nantilah saya hubungi dia. Lakonan atau betul jangan buat main-main… bahaya tau,” ujarnya.Usaha mStar untuk menghubungi Nabila dan ahli keluarganya masih belum berjaya apabila kesemua mereka enggan memberikan sebarang komen.-mstar

Ibu tiri Nabila Huda lega sengketa berakhir… “Maaf kurang beri perhatian dan dengar masalah kamu”

ISTERI kepada penyanyi rock terkenal Amy Search iaitu Norhasniza Hassan atau Nourish menganggap hubungan keruuh yang melanda antara dia dan anak tirinya, Nabila Huda sebelum ini sebagai suatu ujian buat dirinya dan keluarga.

Malah Nourish berkata, hubungannya yang kian pulih bersama Nabila merupakan hadiah paling berharga yang diterimanya apabila doanya itu dimakbulkan.”@aku.amysearch Selepas 16 tahun, akhirnya untuk hadiah yang terindah. Terima Kasih untuk kejutan hari lahir ini, sangat bermakna buat saya.

“Doa yang terjawab. Aku reda dan ikhlas segala dugaan dan ujian buat kami.”Alhamdulillah… terima kasih banyak untuk mereka yang tidak putus-putus mendoakan kami sekeluarga,” tulisnya.Antara catatan yang dimuatnaik Nourish di laman Instagram miliknya.Nourish meluahkan rasa gembiranya itu menerusi laman sosial miliknya.

Dalam pada itu, isteri kepada penyanyi lagu Isabella ini juga turut meluahkan rasa kesal apabila gagal memberi perhatian terhadap anak tirinya itu.”Terima kasih kakakku, my superwomen @ermafatima tidak terbalas jasa kakak. We love you as always. Abil @kupu_kupu kami mohon maaf selama ini kami kurang beri perhatian dan mendengar masalah kamu.

“Terima kasih Bert kerana menjadi menantu yang baik dan banyak bersabar.Nourish meraikan sambutan hari jadi bersama keluarga.“Alhamdulillah semoga segala sengketa ini dapat mengeratkan lagi hubungan kita sekeluarga. Semoga ini akan mematangkan kita semua untuk hari yang lebih baik. Aminnn. We love you too,” katanya.

Terdahulu, hubungan dingin antara Nabila dan Amy Search serta Nourish berjaya dipulihkan apabila pelakon itu datang beraya ke rumah penyanyi rock itu di Denai Alam pada malam Khamis lalu.Segala-galanya bermula selepas pengarah Erma Fatima yang bertindak menjadi orang tengah membantu agar hubungan anak-beranak itu kembali pulih.-mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *