Ammar Alfian baru sahaja maklumkan punca perpisahan dia dan isteri. Isteri kepada Ammar pula luah rasa syukur masalah rumah tangganya sudah berakhir

artis

Baru baru ini, pelakon terkenal iaitu Ammar Alfian telah mengumumkan bahawa dirinya dan bekas isteri telah sah berpisah. Ammar dan Nelissa telah mendapat kebenaran untuk berpisah secara tebus talak daripada pihak Mahkamah Syariah Kuala Lumpur.Susulan daripada pengumuman yang dilakukan oleh Ammar, Nelissa turut memuat naik beberapa posting di Instagram Story miliknya dan menjelaskan mengenai keadaannya selepas berpisah.

I am finally div0rced.Menurut Nelissa, dia berasa syukur kerana masalah rumah tangganya bersama Ammar sudah berakhir. Mengenai bayaran iwad sebanyak RM7000 pula, Nelissa memberitahu bahawa jumlah tersebut telah ditentukan oleh pihak mahkamah agar mereka dapat menjalani proses perpisahan.

Pada masa yang sama, Nelissa turut mendkwa dan meluahkan rasa kecewanya terhadap pihak mahkamah. Jelasnya, dia mendkwa golongan wanita dan isteri telah di4niaya secara santai di bawah sistem perundangan sekarang. Dia turut berharap wanita di luar sana tidak menjalani kehidupan yang sama sepertinya. Perasaan lega kerana semuanya telah berakhir turut diungkap olehnya.Sumber: Nelissa Nezam

Kebenaran Akhirnya Sudah Terjawab. Ammar Alfian Dedahkan Punca Dia Berpisah Dan Takkan Sesekali Memaafkan Bekas Isterinya Atas Satu Sebab Ini

Berita ebelum ini dikhabarkan isteri kepada pelakon terkenal Ammar Alfian Aziz iaitu Nellisa Nezam memaklumkan bahawa dia nekad dengan keputusan untuk berpisah dengan suaminya. Nellisa dikatakan telah memfailkan tuntutan perpiahan sekitar bulan Januari yang lalu. Terkini, Ammar Alfian memberitahu bahawa pihak mahkamah telah memberikan kebenaran buat mereka untuk berpisah secara tebus talak.

Alhamdulillah

Alhamdulillah. Hari ini mahkamah benarkan saya dan bekas isteri berpiah secara tebus talak dengan bayaran iwad dibayar oleh bekas isteri kepada saya RM7000. Comel tak peguam saya. Finally the truth is out. She may had the world fooled plotting with the media to go against me but the truth will always prevail. Sekarang satu mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan tahu perangai sebenar dia. What u did to my mom & dad I will never forgive u. Justice has been served.

Menurut Ammar, pihak mahkamah telah memberikan kebenaran buat mereka untuk berpisah secara tebus talak dan bekas isterinya iaitu Nellisa, perlu membayar iwad sebanyak RM7000. Tambahnya lagi, segala kebenaran akhirnya sudah terjawab. Di samping itu, Ammar turut memberitahu bahawa selama ini bekas isterinya telah menggunakan media sebagai sumber untuk menentangnya.

Namun, mahkamah telah mengetahui perangai sebenar bekas isterinya hari ini.Di akhir posting tersebut, Ammar turut menyatakan bahawa dia tidak akan memaafkan bekas isterinya di atas semua kesalahan yang dilakukan terutama terhadap ibu bapanya.Sumber: Ammar Alfian

Ammar Alfian dapat kebenaran lelong aset gimnasium bernilai RM500,000 sebagai habuan ditpu syarikat kecergasan

Ammar memfailkan satu permohonan untuk menyita dan menjual aset bernilai RM500,000 daripada premis gimnasium Guardian Fitness.PELAKON Ammar Alfian dibenarkan untuk menyita dan menjual aset bernilai RM500,000 daripada premis gimnasium Guardian Fitness kerana gagal membayar penghakiman pada Februari lalu.

Menurut Pengurus kriss dan jurucakap Ammar Alfian, Saiful Ridzuan daripada Saiful Ridzuan Public Relations and Communications, notis permohonan tersebut yang difailkan telah disempurnakan pada Khamis.Menurut Saiful, lelongan akan dilakukan dalam tempoh 14 hari jika pihak tersebut tidak memberi wang yang sepatutnya kepada Ammar.

Ammar telah mendapat satu penghakiman berjumlah RM500,000 ke atas syarikat Guardian Fitness Sdn Bhd.Pada 24 Februari lalu, mahkamah mengarahkan syarikat Guardian Fitness Sdn Bhd membayar wang berjumlah RM500,000 kepada Ammar atas kesalahan menpu dan melakukan salah nyata semasa mempelawa aktor itu untuk melabur lebih daripada RM400,000 sebagai balasan untuk ekuiti saham sebanyak 30 peratus dalam perniagaan syarikat itu.Ammar memeterai perjanjian perniagaan tersebut pada tahun 2016 melalui pelawaan oleh Lee Chung Howe yang merupakan salah seorang pengarah Guardian Fitness Sdn Bhd.

Kami akan memastikan anak guam mendapat hak undang-undangnya.

Mahkamah bersetuju dengan pihak peguam Ammar yang syarikat itu telah membuat penyata untung dan rugi yang dipalsukan supaya dia bersetuju membuat pelaburan.Ekuiti saham yang dibayar oleh pelakon itu adalah untuk pegangan minoriti bagi gimnasium Anytime Fitness berkeluasan 8,000 kaki persegi yang terletak di tingkat 2 di Menara Hap Seng 2, Jalan P. Ramlee, Kuala Lumpur.

Peguam sivil dan korporat yang mewakili Ammar Alfian iaitu Nurul Hafidzah Hassan daripada firma guaman NHA Advocates and Solicitors berkata, permohonan tersebut dibuat mengikut aturan undang-undang yang memberi kuasa kepada pihak Ammar untuk mendapatkan satu perintah bagi menyita dan menjual aset kepunyaan gimnasium tersebut dan melarng defendan untuk menguruskan harta yang telah disita tersebut.

Nurul Hafidzah Hassan (kiri) selaku peguam kepada Ammar.“Saya menyatakan bahawa ianya adalah penting untuk anak guam kami, Ammar Alfian mendapat kembali wang yang telah dilaburkan serta kos guaman setelah pihak Guardian Fitness Sdn Bhd enggan, gagal, abai dan cuai dalam membayar penghakiman.”Kami akan memastikan anak guam mendapat hak undang-undangnya,” ujar Nurul Hafidzah Hassan.Nurul Hafidzah turut dibantu peguam Zeti Zulkifli bagi kes penipuan dan salah nyata tersebut.

Ammar Alfian enggan berpisah dengan isteri – “Apa niat dia? Kami sudah tidak bersama sejak setahun yang lalu”

ISTERI kepada pelakon Ammar Alfian, Nelissa Nezam meluahkan kekesalan apabila suaminya menolak permohonan perpisahan yang difailkan di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur pada Januari lalu.Nelissa berkata, dia tidak mengetahui niat sebenar Ammar dan menyifatkan tindakan aktor itu hanya akan merumitkan keadaan.

“Saya kecewa kenapa Ammar seperti hendak menjadikan kes ini semakin rumit apabila menolak permohonan berpisah itu.”Tak tahu apa niat sebenar dia, bagi saya kami sudah tiada apa-apa hubungan… malah tidak bersama sejak setahun yang lalu,” kata Nelissa.Nelissa memfailkan perpisahan dengan Ammar pada Januari lalu.

Nelissa ditemui di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur pada Isnin.Menerusi laporan mStar pada 26 Julai tahun lalu, Nelissa memberitahu dia dan Ammar sudah tidak tinggal sebumbung, namun masih mempunyai ikatan sebagai suami isteri.Isu rumah tangga mereka menjadi perbualan hangat warganet apabila Nelissa membongkarkan dakwaan perlakuan menduakan suaminya secara terbuka di Instagram.Ammar dan Nelissa mendirikan rumah tangga pada Mac 2016 secara sembunyi tanpa sebarang publisiti dan pengetahuan pihak media.Pasangan itu dikurniakan seorang cahaya mata iaitu Kyro Shakur yang kini berusia setahun.

Ammar Alfian diftnah! Cerita menduakan hanya spekulasi… “Saya maafkan isteri”

SELEPAS pelbagai spekulasi mengenai dkwaan berlaku menduakan terhadap isteri yang sarat mengandung, pelakon Ammar Alfian akhirnya tampil menjelaskan situasi sebenar.Menyifatkan dkwaan itu sebagai ftnah, Ammar berkata isterinya iaitu Nelissa Nezam turut mengakui kesilapan selepas menghebohkan dakwaan berkenaan di media sosial.

“Saya memilih untuk berdiam diri kerana anda tidak layak untuk mengetahui kebenaran yang anda tidak akan pernah tahu.”Untuk pengetahuan anda, isteri saya telah memohon maaf atas setiap kenyataan yang dikeluarkan sebelum ini.”Saya juga memaafkan dia seperti mana saya maafkan anda atas spekulasi serta ftnah terhadap saya,” katanya.

Isteri Ammar, Nelissa Nezam kini hamil enam bulan.Ammar memuat naik kenyataan itu menerusi Instastory miliknya pada Selasa. Bagaimanapun dia memadam kenyataan itu selepas lima minit.Dalam pada itu, Ammar turut mengakui telah menyekat beberapa akaun peminat termasuk rakan yang dirasakan menentang dirinya.

“Anda memilih untuk percaya kenyataan sebelah pihak sahaja.”Kepada rakan mahupun mereka yang berpura-pura, jika anda disekat atau saya tidak megikuti anda, ia bermaksud saya tahu anda berdiri untuk menentang saya.”Saya maafkan anda semua tetapi saya tidak akan pernah melupakan… Terima kasih,” katanya.

Antara kenyataan yang dimuat naik Nelissa Nezam.Terdahulu, isteri aktor itu mendedahkan suaminya, Ammar beraku kurang terhadap selepas membina mahligai selama tiga tahun.Lebih memeritkan apabila perkara itu diketahui Nelissa ketika sedang sarat hamil enam bulan.Nelissa dan Ammar, 32, mendirikan rumah tangga pada 6 Mac 2016 secara tertutup tanpada sebarang publisiti kepada pihak media.

Isteri Ammar Alfian tak diam diri, bongkar perbualan Whatsapp, “Apa yang saya katakan bukan ftnah”

EPISOD masalah rumah tangga Ammar Alfian terus berlarutan apabila isterinya, Nelissa Nezam sekali lagi tampil membongkarkan perlakuan menduakan pelakon itu.Kali ini Nelissa lebih berani apabila turut mendedahkan perbualan menerusi aplikasi Whatsapp antara mereka berhubung isu berkenaan.Menerusi posting di Instastory, Nelissa mendkwa suaminya itu memutar blit permohonan maaf yang dibuat sebelum ini.

“Saya tidak akan duduk dan berdiam diri ketika si penpu, menduakan ini memanipulas1 dan memberi gambaran seolah-olah saya pula yang menipu.”Kamu fikir saya ada masa dan tenaga untuk menduh suami sendiri berlaku menduakan sewaktu saya sedang hamil?”Mereka bukan bodh untuk menilai kamu yang pernah ada rekod lampau. Saya tidak terkejut sekalipun dia sudah memperbodhkan saya selama tiga tahun,” katanya.

Nelissa memuat naik perbualan Whatsapp antara dia dan suaminya, Ammar Alfian.Nelissa menjelaskan perkara itu selepas berang dengan kenyataan Ammar sebelum ini yang menafikan dkwaan isterinya itu.Selain itu, Ammar menjelaskan segala tudhan yang dilmparkan terhadap dirinya juga adalah ftnah.

Berasa berang dengan tindakan suaminya itu, Nelissa turut memuat beberapa paparan skrin Whatsapp yang menunjukkan Ammar mengakui meniduri wanita berkenaan dan memohon maaf terhadap isterinya itu.Dalam pada itu, Nelissa berkata, suaminya itu sendiri telah mengakui pernah meniduri wanita berkenaan ketika sedang sarat mengahamilkan anaknya.

Malah dia turut menyifatkan aktor filem Paskal itu sebagai seorang pengecut.”Jangan pernah sesekali pun fikir saya mengambil ringan dengan menudh dia telah berlaku menduakan jika saya tidak pasti bahawa ia adalah benar.”Lagipun dia sendiri sudah mengaku kepada saya.”Pengecut ini takut kerana penpuannya selama ini berbalik padanya. Jangan berpura-pura menjadi orang tak bersalah,” katanya.

Nelissa menjelaskan kenyataannya sebelum ini adalah benar dan bukannya ftnah.Selain itu, Nelissa menegaskan kenyataan yang dibuat sebelum ini adalah benar dan bukannya ftnah yang dilmpar terhadap suaminya.”Apa yang telah saya nyatakan bukan ftnah! Jangan sesekali putar blit permohonan maaf saya dan buat saya kelihatan seperti penpu.

“Sebelum ini saya meminta maaf kerana bersikap secara tidak rasional kerana mengutamakan anak kita dan berasa kasihan terhadap kamu.”Saya tak perlukan kamu untuk memaafkan saya. Seharusnya kamu yang bimbang untuk mendapatkan kemaafan kerana ini melibatkan kehidupan dan masa depan saya,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *