Heboh Hunny Madu buat satu pengakuan mengenai hubungannya dengan seorang lelaki yang bukan berasal dari Malaysia ini. Perkembangan hubungan mereka itu dibongkarkan disini.

artis Hiburan selebriti

Pengacara dan penyanyi, Hunny Madu akui hubungan yang terjalin dengan kekasihnya yang berasal dari Itali, Fedrighi Francesco kini semakin serius. Malah, Hunny akui dia dan Francesco sudah saling berjumpa dengan keluarga masing-masing. “Hubungan kami agak serius setakat ini tetapi jika ada apa-apa saya akan umumkannya nanti.

“Kami juga sudah berjumpa dengan keluarga masing-masing, malah dia sangat rapat dengan keluarga saya. “Kebetulan pula, dia sudah lama tidak bercuti dan keluarganya juga jauh di Itali. Jadi sebab itu kami mengajaknya bercuti sekali. “Saya rasa tak salah pun dia ikut sekali kerana dia pun berkongsi bilik dengan adik lelaki saya di sana,” katanya.

Hunny dihubungi Astro Gempak selepas berkongsi foto mesra dengan kekasihnya ketika bercuti di Langkawi bersama keluarganya. Pelantun lagu Helo itu mendedahkan hubungan cintanya dengan Francesco pada awal tahun ini. Tambah Hunny, Francesco seorang penyanyang kepada anak-anaknya.

“Anak-anak saya sayangkan dia sebab dia seorang yang penyayang dan suka membuat lawak. Jadi mereka sudah mula rapat,” katanya lagi. Francesco merupakan cef antarabangsa yang berasal dari Itali dan bertugas di sebuah restoran mewah ibu kota sejak 2018. Tentang perkembangan terbaharunya, Hunny kini menjalankan pengacaraan di media sosial serta menjadi seorang jurulatih indoor cycling.

“Alhamdulilah rezeki saya apabila saya diterima untuk buat hosting live di media sosial seperti di Facebook dan Instagram untu sesebuah program. “Selain itu saya juga seorang trainer untuk indoor cycling,” katanya lagi.

Hunny atau nama sebenarnya Hani Farhana Mohd Hatim, 36, telah mendirikan rumah tangga dengan Khairul Azhar pada 2010 dan berpisah pada Oktober 2018. Pasangan itu dikurniakan dua orang anak iaitu Adam Musa, 3, dan Eva Medina, 7.

Sumber: Hunny Madu

“You Have My Heart!” – Setahun Kenal, Hunny Madu Tayang Kekasih Baru Dari Itali

Selepas lebih setahun berpisah, pengacara dan penyanyi Hunny Madu akhirnya mendedahkan kekasih baharu, Fedrighi Francesco. Jelas Hunny, dia akhirnya memberanikan diri untuk berkongsi foto cef restoran mewah itu selepas mengenali satu sama lain sejak setahun lalu.

“Sudah masuk setahun saya bertemu kamu dan saya tak tahu bagaimana cara terbaik untuk memulakan entri pertama tahun 2020 melainkan foto kita berdua. “Kamu individu terbaik dalam hidup saya dan ketika sedang menaip kapsyen ini pun kamu ada menunggu di samping saya.

“Saya mahu kamu tahu bahawa hati saya kini milik kamu. Kamu hebat Francesco,” tulisnya berkongsi sekeping foto bersama.
Dalam pada itu, Hunny akui kehadiran Francesco disambut baik oleh anak-anaknya, Adam Musa, 3, dan Eva Medina, 7.

“Terima kasih kerana terus bersama saya setiap masa dan anak-anak saya pun menghargai kamu juga.  “Wow! Saya gementar ketika menulis kapsyen ini tetapi hati saya tetap rasakan saya perlu kongsikannya hari ini,” tambahnya. Sementara itu, Francesco turut memuat naik foto-foto bersama Hunny sejak beberapa bulan lalu. Francesco merupakan cef antarabangsa yang berasal dari Itali dan bertugas di sebuah restoran mewah ibu kota sejak 2018. Hunny atau nama sebenarnya Hani Farhana Mohd Hatim, 36, telah mendirikan rumah tangga dengan Khairul Azhar pada 2010 dan bepisah pada Oktober 2018.

Sudah Bergelar Ibu Tunggal, Hunny Madu Dedah Status Rumah Tangga

Pengacara dan penyanyi, Hunny Madu mendedahkan dia sudah berpisah dengan bekas suaminya, Khairul Azhar Abdul Wahid. Menurut Hunny, Khairul telah menjatuhkan talak pada Oktober tahun lalu dan semenjak itu, mereka tinggal berasingan. Namun begitu, pasangan ini baru sahaja menyelesaikan segala urusan berkaitan perpisahan mereka selepas anak kedua, Adam Musa selesai menjalani operasi pintasan jantung Julai lalu.

Adam menghidap penyakit jantung kompleks, Double Inlet Left Ventricle sejak dilahirkan. Memohon maaf kepada semua pihak terutamanya media kerana tidak bercerita mengenai perkara terbabit, Hunny menjelaskan yang keadaan kesihatan Adam menjadi sebab utama mengapa dirinya berdiam diri.

Hunny juga mendedahkan sebab dia berpisah dengan bekas suami. Ujar Hunny, sudah bertahun-tahun dia rasa tidak bahagia dengan perkahwinan terbabit dan masalah komunikasi menjadi punca utama perpisahan. Hunny berkongsi perkara terbabit di salah sebuah posting Instagram TV (IGTV) miliknya. Hunny atau nama sebarnya, Hani Farhana Mohd Hatim itu mendirikan rumah tangga dengan bekas suami pada tahun 2010.

“Saya tak mahu umur 60 tahun hidup dalam perkahwinan tak bahagia”

PENGACARA dan penyanyi, Hunny Madu mengesahkan dia dan suami Khairul Azhar Abdul Wahid sudah berpisah sejak Oktober tahun lalu. Menurut Hunny, 35, dia dan bekas suami menyelesaikan urusan perpisahan setelah anak kedua mereka, Adam Musa selesai menjalani operasi pintasan jantung pada Julai lalu. “Bekas suami jatuhkan talak Oktober tahun lepas dan saya telah keluar dari rumah dan kami tinggal berasingan sejak itu tetapi hanya selepas operasi anak lelaki kami, Adam pada bulan Julai, kami menandatangani dokumen perpisahan.  Kesihatan Adam adalah keutamaan kami pada waktu itu.

I am happily divorcd. Saya seorang ibu tunggal kepada dua cahaya mata dan Alhamdullillah, saya baik-baik sahaja. Masih bekerja sebagai pengacara dan mungkin akan kembali menyanyi. Kesihatan Adam juga baik selepas operasi,” katanya.  Hunny membuat pendedahan itu menerusi Instagram TV miliknya pada malam Jumaat. Bagaimanapun, beberapa jam kemudian dia memadam video tersebut tanpa menyatakan sebab berbuat demikian.

Dalam pada itu, Hunny berkata dia terpaksa memilihkan jalan perpisahan kerana tidak menemui kebahagian bersama bekas suami. Malah, dia turut tidak menolak kegagalan dalam komunikasi menjadi penyebab jodoh mereka tidak panjang. “Saya tidak mahu bila umur saya 55 atau 60 tahun, saya masih hidup dalam perkahwinan yang tidak bahagia. Tidak bercuti bersama-sama, tak buat aktiviti bersama-sama… masing-masing hidup dalam dunia kami sendiri. 

“Sudah bertahun-tahun sebenarnya saya rasa tidak bahagia dan saya kerap bayangkan di hari tua, kami hidup dalam dunia yang berlainan walaupun duduk serumah tetapi tak berkomunikasi antara satu sama lain. Hunny beri tumpuan terhadap kesihatan anak terlebih dahulu. “Perkahwinan ibu bapa saya  bahagia dan mereka sangat rapat dan itu yang saya idamkan untuk diri saya sendiri. Mungkin satu hari nanti saya akan jumpa orang yang sesuai dengan saya, yang lebih baik untuk saya,” katanya.

Hunny atau nama sebenarnya, Hani Farhana Mohd Hatim mendirikan rumah tangga dengan Khairul Azhar pada tahun 2010. Selain Adam Musa yang dilahirkan pada tahun 2017, mereka turut mempunyai seorang anak perempuan bernama Eva Medina yang kini berusia enam tahun. Adam menghidap penyakit jantung kompleks, Double Inlet Left Ventricle sejak dilahirkan.- Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *