Dia banyak bimbing saya. Akhirnya setelah sekian lama berteka teki Chacha Maembong bongkarkan dah temui kekaih hati. Rupa rupanya ini cerita sebenar.

artis

Pelakon Chacha Maembong menafikan usahawan yang hanya dikenali sebagai Datuk Z sebagai teman istimewanya ketika ini. Sebaliknya, pemilik nama lengkap Siti Aisyah Ismail, 24, ini menjelaskan, lelaki berusia awal 30-an itu tidak lebih sekadar rakan niaga yang banyak memberikan dorongan serta tunjuk ajar mengenai dunia perniagaan.

Malah, Datuk Z juga banyak membimbing dalam menghasilkan produk pertama di bawah keluaran syarikatnya, CM Secret iaitu Perfect Look by Chacha Maembong. “Sebagai orang yang masih baru di dalam bidang ini, saya juga perlukan sokongan dari orang yang betul selain adik-beradik.

“Dia seorang ahli perniagaan dan bila saya ada kongsikan minat untuk berbisnes, dia cuba bantu dan kami mulai berbincang serta cari idea. “Sementara dalam proses untuk melancarkan produk pertama ini juga, dia banyak tolong dalam segi pengurusan memandangkan saya sibuk dengan jadual penggambaran,” katanya.

Teka-teki mengenai perkara itu timbul selepas usahawan terbabit dilihat turut menemani Cacha sepanjang majlis selain turut mengenakan persalinan dalam rona sedondon. Mahu mengejar impian menjadi ahli perniagaan berjaya yang boleh membantu keluarga selepas ini, Cacha pada masa sama tidak menolak Datuk Z banyak membawa perubahan positif kepada dirinya.

“Dia seorang yang baik dan banyak bimbing saya dalam menguruskan perniagaan. Pada masa sama, dia juga tidak kedekvt untuk kongsikan ilmu. “Sebagai rakan niaga, saya juga masih lagi dalam proses mengenalinya. “Saya mahukan kerjasama dalam tempoh yang panjang. Siapa tahu kalau hanya kenalinya dengan ala kadar saja, mungkin akan jadi hal macam-macam di kemudian hari.

“Jadi lebih baik untuk kenalinya secara profesional dan serius. Setakat ini, saya percaya dengan kredibiliti Datuk Z dan ada ahli keluarga yang mengenalinya juga,” jelas Cacha. Ditanya mengenai kisah cintanya pula, pelakon filem Garang ini tidak mahu mengulas lanjut.

“Apa yang boleh saya kongsikan, saya tidak mahu fikir soal cinta atau segala apa yang pernah berlaku di dalam hidup sebelum ini. “Saya mulai sedar, pada usia 24 tahun, sampai bila mahu begitu? Sampai bila saya mahu kecewakan peminat dan orang sekeliling? Jadi sudah tiba masanya untuk saya jadi lebih matang dan positif.

“Sekiranya selepas ini ada jodoh, saya mahu terus kahwin. Saya tak nak fikir bercinta, berkenalan lalu putus di tengah jalan. “Keluarga saya ramai yang sudah kahwin dan ada kehidupan sendiri. Sebagai anak bongsu, saya sudah tidak boleh main-main lagi.

“Sudah tiba masa saya jadi individu yang ada hala tuju, masa depan dan fokus kerja,” katanya optimis. Terdahulu, Cacha ditemui pada majlis pelancaran Elysyle CM Secret Perfect Look dan majlis menandatangani kerjasama di antara Eylsyle Elken Global & Chacha Maembong di Petaling Jaya, pada Rabu.

CM Secret Perfect Look merupakan satu produk kecantikan yang mampu menjadikan wajah lebih tegang menerusi kaedah ‘v-shaping’ bersama Cream Magic dan gabungan ‘papan activator’ yang diperbuat daripada tanduk kerbau.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: MH

Chacha Maembong dengan anak VIP

Kisah Chacha lagi? Mungkin itu yang terlintas di fikiran pembaca dan peminat setia Cik Pang bila baca cerita ini. Hendak buat macam mana, memang sudah sampai cerita ke telinga Cik Pang memang tak boleh nak simpan lagi dah.

Anggap saja cerita Chacha ini sambungan minggu lalu. Macam orang buat filem sekl sebabnya cerita yang Cik Pang nak kongsi inikan pun memang bertitik-tolak dari kisah minggu lalu. Sewaktu bertemu rakan produksi baru-baru ini, ramai bukak cerita Chacha bermasalah yang Cik Pang kongsi minggu lalu.

Ada teman bertanya, mengapa pelakon muda itu tidak mengikut jejak langkah kakaknya Emma yang sangat komited terhadap kerja. Tiba-tiba seorang lagi teman menyampuk dan berkata, memang Chacha semakin hilang tumpuan terhadap kerja sebab a­syik dengan cinta barunya.

Tambah pula lelaki yang berjaya mememangi hatinya boleh tahan kaya, anak orang berpang­kat. Pendek kata, bapa kekasih­nya kalangan VIP. Disebabkan perkara itu, Chacha seperti tidak kisah lagi dengan soal kerja. Begitu rupa ceritanya tapi bagi Cik Pang, sayang kalau Chacha lupa kerjaya seninya kerana lelaki. Sebabnya sayang kerana kita tidak akan tahu apa akan berlaku pada masa akan datang.

Kalau cinta itu berakhir di jenjang pelamin tidak mengapa, tetapi kalau musnah di tengah jalan bagaimana? Kalau Chacha masih serius dengan kerja, sekurang-kurangnya apa pun berlaku, dia masih ada kerjaya. Apapun, Cik Pang hanya boleh bagi nasihat tetapi Chacha kena menentukan sendiri perjalanan hidupnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *