Setelah sekian lama menyepi tiba tiba Man Raja Lawak tampil bersuara lantang ungkit balik hutang yang Ogy Ahmad Daud belum bayar. Terkedu rupanya masih banyak lagi jumlahnya.

artis

Kuala Lumpur: Pelawak dan pelakon, Man Raja Lawak berharap penerbit, Ogy Ventures & Network dapat melunaskan baki bayaran lakonannya yang masih tertungggak. Man atau atau nama sebenarnya Abdul Rahman Kasim, 43, berkata sudah berbulan-bulan dia menunggu dengan sabar baki bayaran yang hingga kini tidak diterima lagi.

“Baki bayaran saya RM7,000 yang belum dilunaskan produksi berkenaan, milik pelakon Fauziah Ahmad Daud atau saya panggil, kak Ogy. “Sudah empat kali sebenarnya penerbit mungkir janji untuk bayar. Tarikh baharu yang diberikan kini ialah 18 September. Jadi, saya akan tunggu dan harap betul-betullah duit itu ada.

“Saya faham, penerbit sekarang pun pasti berusaha gigih mengumpul wang untuk membuat pembayaran berkenaan. Tapi, kenalah sedia maklum saya pun ada komitmen juga,” katanya. Menurut Man lagi, dia hanya mampu terus menunggu bayaran berkenaan dibuat kerana hutng tetap hutng yang perlu dilunaskan oleh pihak penerbit.

Apapun, katanya dia tetap kagum dengan sikap bertanggungjawab penerbit kerana masih ingat pada hutng yang belum selesai itu. Cuma, berharap pembayaran tidak lagi ditunda. Terdahulu, pada 28 Februari dan 1 Mac lalu, Man terbabit dalam pementasan teater Krupsi Dewan Semandung arahan Khir Rahman yang dipentaskan di Panggung Sari, Istana Budaya.

Man menggantikan posisi Abam Bocey yang sepatutnya beraksi dalam teater itu. Bagaimanapun, hingga kini kemelut bayaran tertunggak kepada sebahagian pelakon dan kru produksi teater didakwa masih belum selesai. Teater Korupsi Dewan Semandung turut membariskan pelakon lain seperti Mark Adam, Tauke Jambu, Douglas Lim, Syura Badron, Azmi Caliph Buskers dan ramai lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Kucing Media Online

Sumber : HM

Berjaya Turunkan Berat Badan Tapi Nampak Seakan Sakit Dan Tua. Ini Penjelasan Dari Man Raja Lawak Sendiri Bila Dikatakan Melakukan Operasi

PELAWAK dan pelakon, Man Raja Lawak yang sudah berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 30 kilogram kini terpaksa berhadapan dkwaan segelintir warganet yang mengatakan dia nampak tua, seperti orang sakit dan kelihatan kurang sihat.

Menurut Man atau nama sebenarnya Abdul Rahman Kasim, 43, lebih hebat lagi dia turut dikatakan melakukan operasi gastroplasty atau membuang perut untuk kurus.”Saya memang tak pernah buat apa-apa operasi di perut pun untuk kurus dan hanya mengamalkan minum produk kesihatan berperasa koko yang dijual itu selama tiga bulan.

“Kalau nak buat operasi, mestilah kena jumpa doktor dan ketika saya amalkan minuman koko itu, negara melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada Mac lalu akibat Covid-19.”Malah, kawasan perumahan saya di Selayang ini pun ketika itu dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketat (PKPD) lebih dua minggu, tak boleh keluar kerana dipenuhi kawat dawai.

“Jadi, bila masanya saya pergi buat operasi perut seperti didkwa. Bukan itu saja, saya juga dikatakan kurus sangat sekarang kerana mengalami masalah kncing manis teruk,” katanya kepada Harian Metro.Menurut Man, hingga kini dia bersyukur dirinya dikurniakan kesihatan yang baik. Katanya, dia juga sudah melakukan pemeriksaaan kesihatan dengan doktor dan disahkan tidak mengalami sebarang masalah kesihatan termasuk kncing manis.

“Apapun, Saya anggap segala  yang dilalui kini sebagai ujian ada pihak cuba nak jtuhkan perniagaan produk minuman kesihatan dijalankan itu. Namun, saya tak gentar.”Bagi saya, cabang rezeki Allah itu sangat luas. Jangan cepat kecewa dengan dkwaan orang dan teruskan saja apa yang sudah saya usaha selama ini buat menyara keluarga,” katanya.

Man ,sebelum ini berhadapan masalah berat badan melebihi 90 kilogram. Namun, pada awal Jun lalu , dia berkongsi kejayaannya memiliki berat badan 68 kilogram daripada 98 kilogram, selepas dia mengamalkan produk minuman kesihatan berperisa koko selama tiga bulan.Selain itu, baru-baru ini, Man juga dikaitkan pembohongan wang sumbangan yang ingin diagihkannya kepada orang ramai menerusi sebahagian duit kemenangan diperoleh dalam pertandingan Maharaja Lawak Mega, tahun lalu bersama kumpulan Puteh.-ctto

Warganet Ragu Ragu Dengan Man Raja Lawak. Man Dikatakan Mahu Jadi Hero Sedekah Ribuan Ringgit Dan Ini Tindakan Mengejut Yang Diambil Man

Semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang terjadi pada bulan Mac lepas, Man Raja Lawak, 42, telah mengumumkan bahawa beliau akan menghulurkan sumbangan RM50,000 kepada rakyat Malaysia yang terputus rezeki akibat penularan virus COVID 19.

Wang RM50,000 itu katanya hasil daripada wang kemenangan yang dia perolehi selepas menjuarai pertandingan Maharaja Lawak Mega 2019 lalu. Tup-tup tak ada angin dan ribut, seorang warganet telah mengatakan Man Raja Lawak sebagai pembohong dan janjinya untuk menghulurkan bantuan sebanyak RM50,000 itu sebagai cakap kosong semata-mata. 

Menerusi perkongsian Man sendiri di Instagram, lelaki ini juga berkata, disebabkan pembohongan itulah populariti Man semakin menurun. Pulakkk! Tidak hanya mendiamkan diri, Man pada masa yang sama membalas untuk bersemuka dengan individu terbabit untuk menyelesaikan masalah berkenaan.

“Jom dik jumpe abg kat balai.. abg tunjuk smue bukti depan mata ko nanti.. lepas tu abg saman ko pulak.. abg dpt duit 4 juta abg bagi sumbangan lagi pasal abg mmg nak nampak HERO di mata masyarakat.” “Saman la… kita tengok siapa yang menang kes”

Walau bagaimanapun, individu berkenaan kembali membalas di ruang komen yang dia mencabar Man untuk mengemukakan saman dan lihat siapa yang menang kes ini di mahkamah. Amboi! Apa-apapun, rakan artis seperti Shuib dan warganet lain ‘back up’ Man Raja Lawak dan mengatakan tuduhan tersebut tak berasas langsung. Kalau betul pernyataan tu ftnah, tak baik jatuhkan orang dengan cara macam ni. 

“Time macam ni lah artis nak tolong peminat” – Man Raja Lawak Sumbang RM 50 Ribu Kepada Yang Memerlukan

Man Raja Lawak atau nama sebenarnya Abd Rahman Kasim ingin menyumbang RM 50,000 sebahagian daripada wang kemenangannya dalam program Maharaja Lawak Mega 2019 (MLM 2019) kepada yang memerlukan.

Dia menyuarakan hasratnya itu menerusi akaun Instagram miliknya dimana dia ingin berkongsi hadiah wang tunai hasil juara MLM 2019 kepada yang memerlukan bagi meneruskan kehidupan. Katanya, sesiapa yang betul-betul memerlukan pertolongan boleh terus DM dan beri maklumat ke Instagram miliknya kerana dari situ dia akan meneliti setiap permohonan.

Sekiranya tiada respon daripada pihaknya, maka permohonan yang dilakukan gagal, tambahnya. Dia berharap agar bantuan kecil ini dapat dimanfaatkan sebaiknya dan orang ramai mendoakannya supaya murah rezeki dan sihat tubuh badan. Rata-rata warganet memuji tindakan Man yang cukup concern dengan kesusahan yang dialami oleh beberapa individu di luar sana. Alhamdulillah Man memang terbaik niat murni tu

Sumber: Facebook

Man Raja Lwk Bengang Dengan Kak Ogy. Terkedu Tiba Tiba Shuib Tampil Beri Respon Padu Buat Kak Ogy. Tak Sangka Sampai Macam Ni Sekali Shuib Cakap Pada Kak Ogy.

Sejak beberapa hari lalu, industri hiburan tanah air dikejutkan dengan isu kegagalan pihak produksi Ogy Ventures & Network untuk melunaskan baki bayaran barisan pelakon teater Korvpsi Dewan Semandung yang dipentaskan di Istana Budaya pada 28 Februari hingga 1 Mac lalu.

Malah kebanyakan pelakon dan kru terlibat turut memuat naik status di media sosial bagi berkongsi masalah tersebut dan meminta Kak Ogy agar tidak berdiam diri. Antaranya adalah Man Raja Lawak yang tampil bersuara meminta penjelasan Kak Ogy.

Man turut mendedahkan berasa pelik kenapa Kak Ogy menyekat semua pelakon dan kru di laman sosial sekiranya dia di pihak yang benar. ” Teater Korupsi Dewan Semandung 2 bulan dah berlalu..rata-rata yang menonton smua memuji..2 minggu kami berkampung di IB terpaksa tolak JOB yg masuk.

” Sebab masing-masing nak berikan komitmen dan displin yang tinggi kerana pengarah nya bukan kaleng-kaleng, otai Kei Ramoss dan produser Kak Ogy. ” Kami bersatu hati untuk 3 hari persembahan walaupun pada hujungnya ada masalah dalaman..kini janji tinggal janji..hari demi hari..bulan demi bulan..

” Semua pelakon termasuk kru-kru yang terlibat terpaksa mengemis dan meminta-minta…bilakah kami akan dapat baki payment seperti yang di janjikan Kak Ogy. ” Kami masih menunggu dan akan menunggu payment kami kerana segala titik peluh dan kepenatan kami ada harganya bukan untuk di beri PERCUMA..

“Jangan macam ni” – Shuib komen

Sementara itu, menerusi ruangan komen rata-rata menyatakan rasa simpati terhadap Man dan pelakon lain yang turut menghadapi isu sama. Malah rakan artis turut bersimpati dengan nasib Man. Antaranya Shuib Sepahtu yang bertanyakan hal tersebut dan sempat berpesan kepada Kak Ogy.

”Apehal dah berminggu-minggu keje tak bayar man???? Teater komitment sangat tinggi, almost setiap hari rehearsal, masa, tenaga dan kos setiap hari lagi. Tapi end up tak bayar???? Ape kes??? ” Jangan macam ni, almost semua pelakon untuk teater ni aku kenal.. Harap dapat di selesaikan secepat mungkin. ” Semua manusia perlu meneruskan kelangsungan hidup. Tolong selesaikan masalah ini Kak Ogy atau pihak yang terlibat tq..” – tulis Shuib

Man dan kru balas komen Shuib

Komen Shuib tersebut turut mendapat komen balas dari Man dan rakan artis lain serta kru yang turut terlibat. ” Itu ar ib..kalau kita boleh baca hati dan niat masing-masing memang confirm tak amik JOB ni..kesian ib..pelakon ngan kru-kru sanggup bekerja mula keje kul 9.00 pagi abis kul 12 malam.

” Ada yang duk jauh amik hotel dekat-dekat Ib..ade yang ulang alik..semua pakai duit ib..skang semua dah macam peminta sedekah” tulis Man Sementara itu, seorang individu dipercayai kru yang turut menjayakan teater tersebut bernama Syafinaz turut menjelaskan keadaan kepada Shuib.

” Takde ib semua whatsapp tak dilayan, Kak Ogy diam diri kesian kru-kru yang memang mengharapkan duit tu untuk teruskan hidup time pkp yang tak ada job ni…Man, finaz dah try personal dengan Kak Ogy untuk Man punya balance dia langsung tak balas sorry Man gua jdi serba salah…” tulis Syafinaz

Penjelasan Kak Ogy

Dalam pada itu, Ogy atau nama sebenarnya Fauziah Ahmad Daud menjelaskan beliau tidak pernah berniat melarikan diri daripada tanggungjawab ketika dirinya diduga dan diuji dengan kemelut kewangan bagi menyelesaikan bayaran tertunggak team produksi.

Bahkan, sebagai manusia yang waras dan memiliki nilai kemanusiaan, Fauziah atau lebih mesra disapa Ogy sentiasa mengingatkan dirinya bahawa janji yang dibuat harus ditunaikan. ” Saya tidak jahat. Saya memahami mereka

(tenaga produksi teater) juga memerlk4n perbelanjaan untuk menyambut Hari Raya Aidil Fitri. ” Beri saya sedikit ruang dan masa, Insya-Allah apabila cukup dana yang saya perlk4n, akan saya bayara kepada mereka semua,” janji Ogy lagi. Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : https://lamanhiburan.pw/

Man Raja Lawak turun 30kg

PELAWAK Man Raja Lawak ,43, berpuas hati kerana dapat menurunkan berat badannya dari 98 kilogram kepada 68 kilogram sekarang. Man atau nama sebenarnya Abd Rahman Kassim berkata, dia hanya mengambil minuman kesihatan berperisa koko sejak tiga bulan lalu selain mengamalkan pemakanan sihat.

“Tak sangka pula minuman kesihatan itu berkesan dan sesuai dengan badan saya. Hanya cuba-cuba minum sahaja untuk mendapatkan hasilnya.”Selama tiga bulan minum, kini nampak hasilnya. Alhamdulillah, saya sudah kurus berbanding bertubuh gempal sebelum ini sejak bertahun-tahun lama.

“Bukan tak pernah cuba produk kurus lain sebelum ini, tapi tidak serasi dan sesuai dengan saya agaknya kerana tidak membawa kesan perubahan berat badan,” katanya.Menurut Man, lebih menggembirakannya lagi apabila ukuran pinggang juga berubah dari 40 inci sebelum ini kepada 32 ini.

“Ukur lilit pinggang saya sudah kurang lapan inci. Saya juga sudah boleh pakai baju bersaiz M. Sebelum ini saya pakai saiz XXL.”Selain itu, saya juga sudah lama tak ambil langsung minuman manis dan bergula. Kini, teh tarik pun saya dah nampak macam air longkang. Tak ada keinginan nak minum seperti dulu,” katanya.

Menurut Man, dia juga kini kurang mengambil nasi tetapi masih bertenaga ketika bekerja kerana masih mengamalkan pengambilan makanan berkhasiat yang lain.Bercerita mengenai kerjayanya, Man berkata, dia akan terbabit dengan dua program TV yang mana salah satunya adalah penggambaran sitkom bulan ini.

Katanya, dia sudah bersedia untuk kembali bekerja di lokasi dengan memastikan mengikut prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan kerajaan dan Kementerian Kesihatan berikutan pandemik Covid-19 belum pulih.-hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *