Jadi perhatian warganet lepas Ameera Khan muat naik foto tengah bercuti di Pulau Perhentian. Terkejut bila ada warganet yang komen macam ni.

artis

Personaliti media sosial dan juga adik kepada Neelofa, Ameera Khan menjadi perhatian wargamaya apabila tampil penuh jelita ketika sedang bercuti di Pulau Perhentian, Terengganu. Menerusi laman sosial Instagram, Ameera atau lebih dikenali sebagai Little Miss Khan (LMK) memuat naik beberapa keping foto ‘island vibes’ untuk tatapan umum. 

“No call or text please,” tulisnya menerusi ruangan kapsyen. Menerusi perkongsian foto itu lagi, Ameera kelihatan bergaya dengan dress labuh berwarna kuning, oren dan putih.Difahamkan percutian Ameera turut ditemani kakaknya Athisha Khan serta sepupu rapat mereka.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata wargamaya dan rakan selebriti memuji penampilan Ameera yang sangat cantik. “Cantiknya dress tu,” ujar Puan Sri Tiara Jacquelina. “Comey dooh Baby,” puji seorang wargamaya. “Mana satu view ni, lawanya,” kata seorang wargamaya. “Orang ke apa ni cantik dooh,” komen seorang wargamaya. 

“Canriknya, perfect la awak ni. Taknak jadi artis ke? Muka awak boleh pegi jauh,” tulis seorang wargamaya lagi.  Sehingga kini, foto-foto percutian Ameera telah mendapat hampir 150,000 tanda suka daripada warga Instagram. 

Mengejutkan Bila Tiba Tiba Bekas Guru Ameera Khan Tampil Bongkarkan Perangai Sebenar Dia. Rupanya Dalam Diam Ini Perangai Sebenar Dia Yang Ramai Tak Tahu.

Nampaknya isu adik Neelofa memperlekehkan jenama telefon pintar popular di Malaysia menjadi antara topik hangat yang sedang diperkatakan oleh warganet. Seperti yang min pernah katakan tidak tahulah sama ada ia memang disengajakan ataupun tidak hanya tuan punya badan sahaja tahu.

Namun, kisah ini bukan sahaja mendapat perhatian dikalangan warganet, sebaliknya bekas guru-gurunya. Melalui DM Media Hiburan di Instagram, ada warganet yang mengaku dia merupakan salah seorang tenaga pengajar di sekolah yang pernah Ameera belajar sebelum menggunakan khidmat Home School.

Menurutnya dia akui Ameera memang seorang yang agak lemah dalam mata pelajaran namun dia tidak menolak gadis ini memang mahir dalam sesuatu bidang. Malah, dia juga memberitahu tidak terkejut bagaimana Ameera memberi respon kepada beberapa soalan contoh seperti isu “ewww..” itu kerana baginya kadang kala Ameera seakan seperti tidak memikirkannya sebelum menjawab.

Malah, guru ini turut berkata adakalanya perasaan menyampah juga wujud pada dirinya apabila melihat Ameera selalu berangan kononnya dia salah seorang keluarga Kadarshian Malaysia. Bagaimanapun guru ini memuji sikap kakak Ameera iaitu Atisha Khan dan memberitahu sehingga kini Atisha masih berhubung dengannya. Dalam pada itu, guru ini turut menjelaskan kakak Ameera iaitu Atisha juga tidak suka jika adiknya ini terlalu ‘kekwat’ di sekolah.

“Samsung? Euww What Are You Talking About?” – Ameera Khan Dikecam ‘Euww’ kan Jenama Telefon Bimbit?

Siapa yang tidak mengenali instafamous Ameera Khan bukan? Selain merupakan adik kepada pengacara Neelofa, Ameera juga digelar Kylie Jenner Malaysia! Selain sering memuat naik gambar di Instagram, Ameera turut aktif dalam laman Youtube dan gemar memuat naik video di laman berkenaan.

‘Takkan Masuk International School Nak Ambil SPM?’ – Adik Neelofa

Selain Neelofa, adiknya Ameera Khan turut ‘terkena tempias’ populariti dan mengumpul pengikutnya tersendiri. Walaupun tidak berkecimpung dengan dunia seni secara langsung, Ameera atau lebih dikenali dengan nama Little Miss Khan di media sosial mempunyai lebih 800 ribu follower di Instagram.

Pernah beberapa kali membuat kenyataan ‘bikin panas’ di media sosial sebelum ini, si cantik ini sekali lagi membuatkan warganet triggered dan melatah dengannya. Kenapa ya? Kelakarnya, Ameera menerusi Twitternya membuat satu status yang mengatakan dia tidak belajar di sekolah antarabangsa semata-mata untuk mengambil Sijil Pelajaran Malaysia.

Kenyataan itu mungkin kedengaran agak meninggi diri di pandangan warganet kerana beberapa hari lalu warganet ada memperlekeh satu jenama telefon dalam video di Youtubenya. Kakak awak ambil jugak SPM dulu, Kenyataan Ameera itu kemudiannya ditentang warganet yang mengatakan kakaknya Neelofa sendiri menduduki peperiksaan itu dan meraih keputusan cemerlang dengan 10 A pada 2006 sebelum bergelar artis.

Harap kau adik beradik boleh stop buat parents malu, Kenyataan berani Ameera itu turut membuatkan pengikutnya menasihatkannya untuk tidak lagi membuat sesuatu yang boleh memalukan ibu bapa kerana apabila sesuatu isu bangkit, sudah tentu ibu bapa yang akan dipersalahkan.

Balik rumah baca alif ba ta, Ujar warganet lagi, Ameera yang muda remaja masih bergantung kepada kakak dan keluarganya dan tidak mempunyai pendapatan sendiri. Namun tindakannya seperti sudah terlalu dewasa untuk gadis sebayanya.

Ameera Khan Dah Mengandung. Akhirnya Ameera Khan Bersuara Lantang Bongkarkan Status Kandungannya Buat Ramai Tergamam

Personaliti media sosial, Ameera Khan yang menggunakan nama Instagram sebagai Little Miss Khan sering saja menjadi perhatian warganet. Walau bagaimanapun, setelah kembali semula dengan mengaktifkan laman sosial miliknya itu, ramai mulai seronok kerana dapat mengikuti perkembangan adik kepada selebriti terkenal, Neelofa ini dimana dia juga merupakan seorang yang terkenal.

Pun begitu, selepas menyaktifkan akaun Instagram selama tujuh bulan, timbul pula spekulasi mengaitkan Ameera Khan yang dikatakan sudah bertemu teman hidup sehingga mengundang pelbagai komen namun, dia lebih memilih untuk tidak berbicara mengenai hal itu.

Terbaru pula, satu komen ditinggalkan oleh Ameera Khan menarik tumpuan warganet apabila ada yang bertanyakan adakah dia sedang pregnant lalu mengucapkan tahniah. Ini kerana, sekeping foto dia mengenakan busana serba putih dan dikongsikan pula menerusi laman Instagram Meletop membuatkan Ameera Khan menjadi perhatian dimana perkongsian foto itu juga meraih ribuan tanda suka.

Sementara itu, komen ucapan tahniah daripada individu terbabit turut mendapat perhatian Ameera Khan atau juga sinonim dengan panggilan LMK ini memberitahu bahawa dirinya belum berkahwin sekali gus menjawab persoalan tentang pregn4nt.

Menjenguk kelaman Instagram Ameera Khan, fotonya mengayakan busana serba putih itu turut meraih lebih 40 ribu tanda suka dan dalam pada masa yang sama, dia dihujani dengan pelbagai komen pujian orang ramai dengan kecantikannya itu. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : HCL

Ameera Khan Tak Sengaja Cakap Tinggal Sebumbung Dengan Pasangan. Rupanya Dalam Diam Ini Status Terkini Ameera Khan.

Ameera Khan tak sengaja cakap tinggal sebumbung dengan pasangan. Rupanya dalam diam ini status terkini Ameera Khan. Adik kepada pelakon dan pengacara Neelofa, Ameera Khan tidak sengaja mendedahkan dia dan pasangan, FD Idzham kini sudah tinggal bersama.

Sekali gus menjawab teka-teki hubungan mereka yang dikatakan warganet sebelum ini sudah berkahwin. Pended4han itu dibuat Ameera ketika menjawab ruangan komen akaun Instagramnya ketika meraikan ulangtahun kelahiran FD Idzham semalam.

Tulis pengguna itu; “Kamu tidak sepatutnyaa keluar dari rumah kamu. Stay home!” Namun, ia dibalas oleh Ameera dengan menyatakan dia berada di kediaman milik mereka bersama. “Tapi ini adalah rumah kami,” tulis Ameera ringkas.

Justeru, pernyataan Ameera itu seakan-akan memberikan bayangan bahawa mereka sudah memiliki ikatan hubungan yang halal. Ia juga seperti menjawab desas-desus mengenai status hubungan mereka yang dikatakan telah berkahwin sebelum ini.

Ameera pernah diasak mengenai status dirinya dan punca menghilang selama lapan bulan sejak tahun lalu. Namun, usahawan kosmetik itu juga enggan mengulas lanjut dan menganggap apa yang terjadi kepadanya tidak perlu dikongsikan kepada umum. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: GEMPAK

Tak kacak. Warganet samakan suami Ameera Khan macam pakcik tengah sambut hari jadi dengan ank buah. Rupa rupanya ini suami dia.

Ameera Khan merupakan adik kepada selebriti terkenal Neelofa. Nama beliau mula meningkat naik kerana mempunyai saluran Y0utube yang diberi nama Little Miss Khan. Selain mempunyai saluran youtube sendiri, beliau juga aktif di Instagram dan memperoleh gelaran sebagai Influencer.

Dalam usia yang muda Ameera mempunyai seramai 1.1 juta pengikut di Instagram miliknya. Ameera juga telah mula mengikuti jejak langkah kakaknya sebagai usahawan pada usia 17 tahun dengan mengeluarkan produk k0smetik dibawah jenama LMK C0smetics.

Gadis jelita yang kini berusia 20 tahun ini teruja dengan sambutan yang menggalakkan terhadap jenama k0smetik miliknya. Jenama yang diusahakan sejak tahun 2016 ini diinspirasikan sendiri oleh dirinya yang begitu meminati bidang solekan. Ameera juga bercita-cita untuk memasarkan pr0duk tersebut di pasaran antarabangsa suatu hari nanti.

Menjadi adik kepada selebriti terkenal seperti neelofa membuatkan dirinya juga sering menjadi tumpuan media. Sebelum ini Ameera pernah berdepan kontroversi apabila pernah membuat perbandingan jenama dua buah telefon bimbit. Gaya dirinya menjelaskan perbezaan kedua-dua jenama tersebut juga menjadi tular dan mendapat kritikan daripada para warganet.

Ameera pernah mengambil keputusan untuk berehat daripada media sosial selama beberapa bulan sebelum kembali aktif. Kehilangannya itu menjadi tanda tanya kerana Ameera lebih selesa menyimpan kisah peribadinya sendiri.

Memuatnaik gambar terkini beliau sedang menyambut hari kelahiran seorang yang istimewa, Ameera menerima komen yang agak sinis daripada seorang warganet. Walaupun Ameera sebelum ini tidak pernah mengakui secara terbuka hubungan dirinya dan jejaka tersebut namun desas desus menyatakan bahawa Ameera telahpun berkahwin dengan jejaka itu.

Warganet tersebut tinggalkan komen yang berbaur sindiran pada gambar tersebut dengan menyatakan bahawa jejaka itu tidak sepadan dengan Ameera. Mereka berdua kelihatan seperti bapa saudara dan juga anak buah.

Para peminat Ameera menepis sindiran tersebut. Bagi para peminat, mereka lebih pentingkan kebahagiaan Ameera. Peminat berkata Ameera berhak memilih sesiapa sahaja yang boleh menggembirakan dirinya. Ameera pun masih lagi muda dan perjalanan hidupnya juga masih lagi jauh. Berilah peluang untuk Ameera berdikari dan menjalani kehidupannya sendiri. Hanya dia sahaja yang tahu apa yang terbaik buat dirinya.

Kahwin senyap senyap. Tak sangka akhirnya terbongkar status diri Ameera Khan dan dedahkan kehilangannya selama 8 bulan

“Apa yang jadi ketika 8 bulan saya hilang itu biarkan berlalu. Saya takkan bagitahu apa-apa,” itu pendirian adik kepada pengacara popular Neelofa, Ameera Khan menjawab tentang kehilangannya sebelum ini. Jelas Ameera yang popular di laman sosial Instagram sebagai Little Miss Khan, 19, dia enggan mengulas lanjut mengenai desas-desus telah mendirikan rumah tangga selama kehilangannya itu.

“Apa yang saya buat (hilang) sebab saya tak nak orang tahu apa yang saya buat ketika itu jadi saya tak perlulah menjelaskan atau menceritakan balik apa yang saya tak nak orang tahu. “Saya buat sebab saya tak nak orang terus masuk campur dalam kehidupan peribadi saya,” katanya kepada Gempak.

Pendirian Ameera tegas. Usahawan itu memilih untuk mengunci mulut dan membiarkan orang ramai terus membuat spekvlasi. “Tak kisahlah orang nak fikir apa atau menilai saya, saya tetap dengan pendirian ini,” tambahnya. Kehilangan itu membuatkan Ameera kembali dengan lebih bersemangat dan menghargai diri sendiri.

“Sekarang saya jadi lebih semangat, bermotivasi dan saya memahami nilai saya. “Sebelum ini saya keliru apabila melihat kehidupan orang lain yang lebih bermakna dan rasa saya tak cukup bagus hingga buatkan saya tertekan.  “Kemudian saya berehat dan kembali semula,” jelas Ameera.

Tiada apa yang disesalkan, kata Ameera sepanjang tempoh berehat itu dia banyak meluangkan masa bersama keluarga dan pasangan. “Saya ke gimnasium, bersama keluarga dan pasangan saya. Saya buat apa yang saya mahukan,” katanya. Belajar daripada apa yang berlaku, kata Ameera dia akan lebih berhati-hati dan tidak akan terlalu mended@hkan kehidupannya secara total di media sosial.

“Sebelum ini saya akan berkongsi segala-galanya! Selepas ini anda hanya akan tahu 5 peratus tentang kehidupan saya.  “Saya tak rasa rugi pun sebab itulah yang saya nak,” simpul Ameera menutup kata. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!  Jom Like Page Kami Juga Di Facebook. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *