Hampir 5 tahun mendirikan rumah tangga. Tya Ariffin dedahkan pengalaman dia berdepan dengan kerjaya dan masa depan bersama suami sampai dia sanggup relakan sesuatu ini

artis

TINGGALKAN keluarga dan kerjaya seni di Indonesia selepas berkahwin dengan anak tiri kepada penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Asyraf Khalid merupakan pengrbnn terbesar pelakon Tya Ariffin. Menurut Tya atau nama sebenarnya Nurtria Wulandari, 26, pada ketika itu dia berglut antara cintakan keluarga, kerjaya seni dan masa depan bersama suami.

“Berkahwin dengan Asyraf juga memerlukan saya banyak berkrbn. Saya tinggalkan kerjaya seni di Indonesia yang sedang berkembang dan berjauhan dengan keluarga. Tya akui bukan mudah untuk tinggalkan karier seni di Indonesia.

“Saya bukanlah datang daripada keluarga yang senang. Jadi sebelum ini pun saya mencari rezeki untuk membantu keluarga. Datang ke Malaysia juga saya perlu membiasakan diri dengan kehidupan di sini,” kata Tya kepada mStar. Pelakon yang berasal dari Indonesia itu mendirikan rumah tangga dengan Asyraf pada 1 November 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Arif Jiwa Asyraf, 3 dan Azzahra Jiwa Asyraf yang kini berusia setahun.

Kehadiran Arif boleh saya anggap satu hadiah dan isyarat yang cukup berharga.

Dalam pada itu, Tya mendedahkan dia pernah bertanyakan kepada Asyraf mengenai hala tuju hidupnya kerana tidak mahu menjadi seorang isteri yang hanya menunggu kepulangan suami di rumah. Bagaimanapun, Tya menjelaskan dia tidak pernah menyesali dengan keputusan tersebut dan kehadiran anak sulungnya iaitu Arif Jiwa Asyraf mengubah kehidupannya.

“Jujur pada awal fasa perkahwinan, saya pernah bertanya kepada suami, hidup saya saat itu untuk apa? Saya pernah seperti rasa hilang punca. Takkan saya hanya mahu menjadi isteri yang hanya menunggu kepulangan suami di rumah. Tya bersama suami dan dua orang anaknya.

“Sedangkan saya sangat aktif ketika hidup solo. Saya tidak biasa duduk diam. Bagaimanapun perasaan itu bukan bermaksud menyesali setiap keputusan yang dibuat. “Cuma saya sentiasa percaya hidup ini perlu diteroka dan bukan hanya duduk berpeluk tubuh. Pasti ada sesuatu yang boleh dimanfaatkan. Kehadiran Arif boleh saya anggap satu hadiah dan isyarat yang cukup berharga. “Posisi ibu mulai mengubah dimensi hidup saya. Menceburi dunia perniagaan Mutyara pada April 2018 juga mula membuka skop hidup saya jadi lebih luas,”ujarnya.-mstar

Dikatakan Riak Hadiahkan Kereta Buat Pekerja. Ini Pula Reaksi Dari Suami Kepada Tya Ariffin Susulan Berita Pemberian Hadiah Tersebut Menjadi Bualan Ramai

Usahawan selebriti, Tya Ariffin yang kini menjalankan perniagaan makanan kesihatan sering mendapat perhatian daripada warganet selepas menghadiahkan sebuah kereta mewah dan berjenama kepada pekerja di syarikat perusahaan bersama suaminya, Asyraf Khalid.

Terbaru, pelakon kelahiran dari Indonesia ini sekali lagi menghadiahkan sebuah kereta mewah kepada pekerjanya. “TYA ARIFIN & ASYRAF KHALID HADIAHKAN KERETA PADA STAFF SEKALI LAGI ???,” tulisnya.Lalu, suami kepada Tya iaitu Asyraf memaklumkan niat murni ini sebagai tanda penghargaan yang ikhlas kepada pekerja yang telah bertungkus lumus menjayakan perniagaan miliknya.

“Antara doa saya dan isteri setiap kali ialah dikurniakan staf yang dedikasi dan komited. Alhamdulillah doa itu didengari dan Tuhan hantar kami insan berhati mulia dan waja untuk kami sama sama meneruskan empayar ini.“Saya dan isteri beruntung dapat staf seperti ini. Dalam rezeki Allah berikan, ada rezeki untuk mereka yang bekerja siang malam untuk sama sama mencapai impian yang disasarkan,” katanya.

Dalam pada itu, Asyraf mengakui ada menerima kritikan dan komen negatif daripada warganet terhadap isterinya.Meski ada yang memberi kritikan, ada juga yang memuji niat murni usahawan berkenaan bersama pekerja. Video: Instagram Tya Ariffin

Terdahulu Tya Arifin Hadiahkan Kereta Buat Seorang Pekerja. Terbaru Dia Dan Suami Hadiahkan Dua Pekerja Ini Hadiah Yang Lumayan Atas Satu Sebab Ini

Asyraf dan Tya menghadiahkan kereta jenama Volkswagen kepada dua orang pekerja. LEBIH dua tahun menjalankan perniagaan jamu Mutyara Beauty, ahli perniagaan Asyraf Khalid dan isterinya pelakon Indonesia Tya Arifin berkongsi kejayaan dengan menghadiahkan kereta mewah kepada dua orang pekerja mereka.

Asyraf, 28, yang juga anak tiri kepada penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza, bersyukur kerana dikurniakan kakitangan yang berdedikasi dan komited dalam usaha menjayakan perniagaan itu.“Antara doa saya dan isteri setiap kali ialah dikurniakan staf yang dedikasi dan komited.

Alhamdulillah doa itu didengari dan Tuhan hantar kami insan berhati mulia dan waja untuk kami sama-sama meneruskan empayar ini.“Melihat dedikasi staf sebegini khususnya ia menjadi pembakar semangat dan sumber kekuatan. Kami tidak sendirian mengukuhkan perniagaan ini, sebaliknya kini 20 staf baru direkrut sejak Disember tahun lalu.

Saya pernah gagal. Kejayaan itu tidak datang bergoleek.

“Alhamdulillah dulu kami hanya ada dua ke tiga orang staf saja. Kini ia bercambah seiring dengan peredaran masa, ” kata Asyraf.Dua orang kakitangan Mutyara iaitu Nur Alia Shuhada Shafie, 25, dan Muhammad Amir Rizwan Kamaruzaman, 26, dihadiahkan kereta jenama Volkswagen berikutan prestasi serta dedikasi kerja mereka.

Dalam pada itu, Asyraf turut bercerita tentang pengalamannya menempuh kesukaran demi mencapai kejayaan dalam bidang perniagaan yang diceburi.“Saya pernah menceburi perniagaan lain sebelum ini. Ada antaranya turut kecundng di tengah jalan. Saya pernah gagal. Kejayaan itu tidak datang bergoleek. Tewas itu juga jadi ruang saya bermuhasabah diri.

Kereta Volkswagen yang dihadiahkan kepada dua orang staf Mutyara Beauty.“Tiada jaminan dalam hidup ini. Ada ketikanya kita boleh berada di atas. Dan mungkin esok lusa, kita jatuh terduduk di bawah. Itulah putaran kehidupan.“Namun untuk saya memastikan legasi ini kebal dan konsisten sudah cukup baik. Semoga kemanisan ini akan terus berpanjangan, ” ujarnya.Asyraf dan Tya mendirikan rumah tangga pada 1 November 2015 dan dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Arif Jiwa Asyraf, 3, dan Azzahra Jiwa Asyraf yang kini berusia setahun.-mstar

Tanda hargai jasa pekerja. Tya Ariffin sanggup hadiahkan pekerja hadiah yang sangat lumayan dan jarang dibuat dek orang

Seperti diketahui umum, pelakon kelahiran Indonesia Tya Ariffin kini semakin bergiat aktif menceburi dalam dunia perniagaan makanan kesihatan.Baru-baru ini, usahawan terkenal itu berkongsi momen bersama pekerja menerusi laman YouTube miliknya.Pekongsian tersebut kelihatan Tya telah menghadiahkan sebuah kereta berjenama kepada perkerja di syarikat miliknya.

Dalam pada itu, Tya memaklumkan hadiah pemberian tersebut tanda penghargaan majikan terhadap pekerja yang telah bertungkus lumus memajukan perniagaan miliknya.“Bagi hadiah ini kerana atas kerja kuatnya dan dia dah susah-susah bangun pagi naik motor jadi kita bagi kemudahan pada dia,” kata Tya.Rakaman video yang dikongsi oleh menantu kepada penyanyi tersohor negara Datuk Siti Nurhaliza itu telah meraih lebih 40 ribu tontonan.Video: YouTube Tya Ariffin

Menikah Sama Anak Tiri Siti Nurhaliza, Ini Potret Rumah Mewah Tya Arifin di Malaysia

Merdeka.com – Masih ingat dengan Nutria Wulandari Arifin. Wanita yang lebih dikenal sebagai Tya Arifin ini merupakan salah satu bintang sinetron ‘Preman Pensiun’. Sudah beberapa waktu lalu, Tya Arifin memutuskan untuk tinggal di Malaysia.Hal ini lantaran, wanita kelahiran 22 Oktober 1994 itu menikah dengan pria berdarah Malaysia. Ya, pemain sinetron ‘Preman Pensiun’ ini menikah dengan Asyraf Khalid, anak tiri Siti Nurhaliza.Lantas bagaimana potret rumah mewah Tya Arifin di Malaysia? Simak ulasan informasi yang dihimpun dari beberapa sumber berikut ini.

Tampak Depan Rumah

Melansir dari akun Instagram tyaarifinnw, Rabu (29/4/2020), tampak bagian depan rumah Tya Arifin. Tidak terlalu mencolok, Tya memilih warna putih dan hitam sebagai dominasi cat dinding bagian luar.Menantu penyanyi ternama Malaysia, Siti Nurhaliza ini juga menambahkan jendela kaca besar yang cukup banyak. Hal ini membuat rumah Tya Arifin semakin terlihat mewah dan elegan.2 dari 7 halaman

Taman Depan

Tak lupa, ibu dua anak ini juga memberikan area kosong sebagai halaman depan rumahnya. Perpaduan jalan setapak dan rumput hijau membuat halaman Tya Arifin terlihat begitu asri. Di beberapa bagian juga terlihat ditumbuhi oleh tanaman hijau.Tak hanya digunakan sebagai tempat bermain. Taman depan ini juga kerap digunakan sebagai tempat barbeku oleh keluarga kecilnya.

Dominasi Warna Gelap

Masuk ke dalam rumahnya, terlihat warna cat dinding tak jauh berbeda dengan bagian depan. Menantu Siti Nurhaliza ini tetap menggunakan warna gelap sebagai dominasi warna pada ruangan.Agar tidak terkesan monoton, Tya Arifin menambahkan sofa besar berwarna cokelat tua. Beberapa aksesoris ruangan juga tidak selalu berwarna gelap. Salah satunya hiasan seperti bola dunia berwarna emas.

Ruang Santai

Kesan mewah belum terlepas dari rumah Tya Arifin. Memasuki area santai, kesan elegan kembali terpancarkan. Apalagi, istri Asyraf Khalid itu memilih menggunakan warna emas dan cokelat susu untuk mendominasi ruangan.Terlihat pada foto, ruangan ini cukup dipenuhi oleh perabotan. Terdapat area menonton televisi, rak buku serta meja yang bisa digunakan sebagai tempat makan dan meja kerja.

Tangga Rumah

Rumah berlantai dua, tentu Tya Arifin membuat sebuah tangga penghubung di rumahnya. Meski jarang terlihat oleh orang, tangga rumah Tya Arifin tetap memesona. Sederhana namun tetap elegan, itulah kalimat yang cocok untuk menggambarkan tangga rumahnya. Perpaduan warna putih dan alas berbahan kayu membuatnya kian Instagramable. Terlebih, terdapat dua pot bunga yang diletakan di sudut tangga rumah.

Material Kayu Jadi Dominan

Memasuki salah satu ruangan, terlihat material kayu menjadi dominan. Mulai dari meja kabinet hingga kursi duduk, semuanya menggunakan bahan material kayu.Tak hanya itu, lantai rumahnya pun terlihat menggunakan material kayu juga. Untuk dindingnya, Tya Arifin memilih warna putih. Sehingga ruangan yang kerap digunakan untuk beribadah dan belajar tersebut terlihat begitu cerah.-merdeka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *