Wardina dimalukan oleh warganet. Suami Wardina mula bertindak untuk buat sesuatu ini selepas Wardina teruk dikenakan oleh warganet

artis

Pelakon Wardina Safiyyah menerusi akaun Instagram meluahkan kekecewaan terhadap pengguna Facebook yang dilihat tinggalkan kata-kata berbaur negatif terhadap dirinya. Apa yang dikesalkan ialah tindakan lelaki itu memuatnaik gambar Wardina dengan kapsyen seolah boleh ‘dirunding’ jika mahu mendapatkannya.

Tindakan itu bagaimanapun telah diberi amaaran tegas suami kepada Wardina sendiri iaitu Ikhwan Johari supaya lelaki berkenaan menurunkan status yang tidak s0pan terhadap isterinya. ‘Rasa nak runding terus’ Difahamkan, sebelum ini Wardina telah melontarkan pandangan peribadinya terhadap isu pol1tik negara melalui aplikasi Live Instagram. Wardina mengatakan berkemungkinan individu tersebut kurang bersetuju dengan pandangannya sehingga bertindak memuat naik foto pelakon itu di laman Facebook dengan kapsyen tidak sepatutnya.

Wardina bagaimanapun meminta agar individu berkenaan lebih berhati-hati dalam apa jua tindakan kerana berkemungkinan dalam memaluukan agama Islam. Sekiranya tidak bersetuju dengan pandangan Wardina, perkara berbaur ‘rundingan harga’ sebegini tidak sepatutnya dilakukan mana-mana individu.

Berikut luahan Wardina

“Tak tahu lah korang lelaki Melayu “Islam” pejuang “agama” rasa macam mana? No honestly though what do you get? Ada ke Nabi saw ajar bercakap dan memaluukan saudara seIslam dan seorang wanita macam ni? Kalau masih ada maruah dan rasa malu la… I don’t even understand what you’re talking about! Tau la kepala otak tu polit1k 24 jam. Kalau tak ada rasa malu buat lah suka hati. Saya ni Ibu dan isteri orang… Have some respect at least. Boleh tidak bersetuju. Tapi tak perlu macam ni.

Mohon jangan suka hati pakai gambar saya macam ni! Saya sebenarnya tak izinkan. Such disgust1ng behavi0ur… I can’t dig-est…Sembang pasal Islam bukan main.. Tapi Adab dan akhlak… Ya Allah! Memalukan! Bukan Nabi datang untuk memperbetulkan akhlak kita?

That picture was when my m3ntal health was at the worse point ever. So posts like these need to be called out… it and reminds me again of the state I was in..and all I ask is have a heart… and to not use MY pictures in your memes and whatever you do for God knows why. I ask again what do you get?

Let us ALL of us call out these attitude and disgvsting behavi0urs! We need to be reminded and must not accept these behavi0urs as a norm. It’s truly disgvsting for our children to see. Anak2 tengok… Kalau bapak mereka buat gini… anak2 pun buat jugak dekat orang lain… I mean honestly… Is this a society you want to live in? Devoid of adab and enjoy/glorify do some bads to others?

Pada pejuang polit1k .. Tak payah lah nak up post 5 tahun lepas. Tak sudah2… get a life. You’re s1ick in the head, in the mind and in the heart!I’m so glad I’m not in Malaysia. I’m never returning. You can leave me out of your conversations. Thanks. I’m very happy here away from all the t0xicity.

Take care everyone. Make doa for me ok?. May Allah bless us and give us his continuous guidance and mercy Amin”Berikut pula Respon suami Wardina. Kecewa dengan apa yang berlaku, suami Wardina memberi ama-ran agar gambar tersebut diturunkan. Perkara ini telah melibatkan maruah isterinya sendiri. Ikhwan memohon agar pengguna media sosial yang lain bertindak lebih rasional antara isu polit1k dan agama.

Dia turut memberi amaaran tegas untuk tidak jatvhkan maruah golongan wanita seolah tidak punyai harga. Tambahnya, dia tidak akan memaafkan mana-mana pengguna media sosial lain yang telah melontarkan komen berunsur tidak elok pada status berkenaan.Dalam pada itu, seorang warganet yang mengaku kenal dengan pelaku tampil menjelaskan identiti pelaku

“Salam sis.. uncle yusoff solu tu saya kenal, dia bukan org pas atau pejuang mana2 parti, dia businessman dari kelantan. Saya tak condone apa dia buat, ni pun saya baru nampak apa dia post pasal sis. Cuma nk betulkan sbb saya taknak org salah faham statement sis mcm salahkan “pejuang agama” pas ppl pula.Bagus suami sis dah tegur dia directly. Saya harap sis kuat utk menghadapi apa yang dilalui berterusan sisa2 cerita masa lepas.. sebab apa2 yg kita luahkan dan share gambar2 or live session kita di internet mmg bahaya org boleh amik simpan.. semoga Allah melindungi sis sekeluarga dan saya pun skrg dah kurang share photo n video diri sdiri (walaupun saya org biasa takda ramai org kenal)”Sumber: Wardina SafiyyahApa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!  Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Diminta Untuk Membuat Permohonan Maaf. Ini Reaksi Fynn Jamal Bila Ditarbiah Wardina Safiyyah

Nampaknya isu berkaitan Fynn Jamal dan kenyataan beraninya berhubung isu perbuatan yang tidak senonoh dan penampilan wanita belum ada surutnya. Isu tersebut masih lagi dibahas di ruangan Instagram penyanyi tersebut sehingga mendapat respon yang pelbagai daripada pihak-pihak tertentu. Semalam, video live IG pemilik lagu Arjuna Beta itu mengulas isu semasa sekali lagi tular apabila kenyataannya sebelum ini dis4nggah oleh seorang pelakon wanita, Wardina Safiyyah yang memberikan jawapan ‘padu’ kepada Fynn.

Video tersebut tular dan telah dimuat naik kembali oleh seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Kefli Nawawi sehingga mendapat perhatian warganet. Dalam video tersebut, Wardina Safiyyah menemp3lak Fynn Jamal dengan berikutan kenyataan yang agak mengelirukan kepada orang lain sehingga Fynn Jamal terdiam.

“Semua orang menutup aurat tapi hakikatnya r0go1 berlaku sejak sekian lama dan sukar dibendung. Walau niat Fynn untuk menyedarkan orang ramai tapi cara awak seperti menyal4hkan wanita semata-mata. Tutup s4lah, tak tutup s4lah. “Hakikatnya dalam dunia ini tak semua wanita menutup aurat misalnya wanita bukan Islam. Jadi, isu ini kompleks dan ada banyak lapisan. Ia tidak boleh dibincangkan dengan cara sebegini.” Oleh sebab itu, pelakon sitkom Spana Jaya tersebut meminta agar Fynn Jamal melakukan permohonan maaf atas kekeliruan yang dibuat sebelum ini sehingga mengundang pelbagai persepsi negatif berkaitan Islam itu sendiri.

“Nasihat saya minta maaf dan akui bahawa isu ini kompleks. Katakan bahawa awak bersimpati atas individu yang terkena.” “Lelaki patut dip3rsalahkan, tapi ada banyak faktor yang mendorong lelaki melakukan jnyh itu antaranya faktor psikologikal.” Dalam perdebatan tersebut juga, Wardina Safiyyah turut menzahirkan rasa tidak setuju dengan dkwaan Fynn yang mengatakan bahawa penampilan wanita ketika bergambar turut menjadi salah satu punca berlakunya perbuatan yang tidak senonoh. “Bila awak cakap selfie, akan ada banyak cara untuk orang menyalahtafsirkannya. Jadi jangan cakap. Tak ada salahnya kalau nak upload gambar sendiri.” “Wanita bukan satu ftnh tapi seluruh dunia ini fitnh. Tapi kita perlu hidup dalam masyarakat yang mana wanita pun boleh keluar rumah dan pergi belajar.” -infosebenar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *