Baru sahaja umum berpisah dengan Bella. Penampilan terbaru Engku Emran mengejutkan orang ramai bila dia sanggup berkongsi satu gambar ini.

artis

Masalah dalam rumah tangga Laudya Cynthia Bella dan Engku Emran akhirnya terjawab apabila pelakon Indonesia itu mengesahkan sudah pun berpisah pada Julai lalu selepas dua tahun mendirikan rumah tangga.

Selepas sebulan berpisah, penampilan terkini Engku Emran menjadi perhatian ramai. Gambar hitam putih yang dikongsikan itu memaparkan dirinya dalam keadaan kurang kemas selepas melakukan aktiviti berbasikal.

Emran dilihat berbeza dengan rambut panjang dan misai tebal yang hampir menutup mulutnya. Susulan itu, rata-rata warganet berpendapat penampilannya itu jauh berbeza dibandingkan ketika bersama Laudya sebelum ini dan dikatakan tidak terurus selepas berpisah.

Laudya dan Engku Emran berkahwin pada 8 September 2017 di sebuah hotel di Kuala Lumpur. Pasangan ini tidak dikurniakan cahaya mata.Ada saja tak kena di mata warganet, tak kisahlah bagaimanapun penampilan Emran, kita doakan yang baik-baik sahaja buat bekas suami Laudya itu.-rotikaya

Lepas Disahkan Berpisah Dengan Engku Emran Bekas Kekasih Nak Beli Rumah Laudya. Tapi Syaratnya Yang Dia Tetapkan Memang Buat Ramai Terkejut.

PELAKON Raffi Ahmad menyatakan minat untuk membeli kediaman mewah milik aktres Laudya Cynthia Bella yang terletak di Jakarta Selatan, Indonesia. Raffi bagaimanapun berkata dia masih belum memutuskan mengenai perkara itu kerana belum berkesempatan bertemu Laudya.

“Memang rumah Bella mahu dijual cuma tak tahu lagi nak beli atau tidak sebab belum sempat berkomunikasi. “Bella pun ada di Bandung kan? Saya tak tahu kenapa dia nak jual rumah… mahu beli rumah lagi mungkin, kan rumahnya banyak,” kata Raffi menerusi saluran YouTube RANS Entertainment.

Sementara itu suami kepada Nagita Slavina itu mengakui tertarik dengan kediaman tersebut namun perlu melihat terlebih dahulu sebelum proses jual beli dilakukan. “Kalau harganya sesuai dan Laudya mahu beri harga sahabat atau harga bekas kekasih… siapa tahu lebih murah.

“Cuma buat masa ini belum berbual lagi dengannya mengenai perkara ini,” ujarnya. Pada Jun lalu, Laudya dilaporkan ingin menjual kediaman mewahnya yang dikatakan bernilai RM3.6 juta. Gara-gara ingin menjual banglo tersebut, warganet mendkwa Laudya tidak lagi tinggal sebumbung bersama suaminya dan terpaksa menjual rumah tersebut kerana sudah muflis.

Namun teka-teki status rumah tangga pelakon Laudya dan usahawan dari Malaysia, Engku Emran terjawab apabila aktres cantik itu mengesahkan mereka sudah berpisah pada 1 Julai lalu. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

SUMBER: Tribunnews

Laudyia Cynthia baru je sah berpisah tiba tiba bekas kekasih muncul. Tiba tiba bekas kekasih Laudya Cynthia tampil beri komen win buat warganet terkedu.

Tiada siapa yang boleh menyangka rumah tangga Engku Emran & Laudya Cynthia Bella hanya bertahan begitu singkat begini. Berita mengenai perpisahan itu dijelaskan langsung dari Laudya Cynthia Bella yang mengatakan bahawa dia dan Emran telah menamatkan perkahwinan dengan baik.

Engku Emran dan Laudya Cynthia Bella menjadi tumpuan umum selepas perpisahan rasmi. Emran dan Bella akhirnya berpisah dengan baik. Bella mengakui bahawa Emran telah menjadi suami yang baik selama 2 tahun menjalani perkahwinan.

“Kami berdua telah bersetuju untuk berpisah dengan cara yang baik. 2 tahun dia menjadi suami saya, banyak kebaikan, kebijaksanaan dan pembelajaran yang saya dapat, Insya Allah kebijaksanaan, pembelajaran, semua yang saya dapat, biar saya simpan, untuk saya menjadi wanita yang, insya Allah, jauh lebih baik, amin, “kata Bella kepada Insertlive

Spekulasi pergolakan rumah tangga Laudya Cynthia Bella dan Engku Emran akhirnya terjawab apabila pelakon Indonesia itu mengesahkan bahawa mereka sudah pun berpisah selepas dua tahun mendirikan rumah tangga. Berita perpisahan pasangan itu ternyata mengejutkan ramai pihak serta rakan artis termasuk bekas kekasih Laudya iaitu pelakon dan pengacara Raffi Ahmad.

Bagaimanapun, Raffi hanya mampu mendoakan yang terbaik dan berharap agar Laudya telah membuat keputusan yang betul dalam kehidupannya. Malah, Raffi turut mengatakan Laudya boleh menghubunginya jika memerlukan apa-apa bantuan. “Selepas membaca artikel mengenai perpisahan Laudya, saya hanya mampu berdoa agar keputusan itu adalah yang terbaik untuk dirinya.

“Saya juga mendoakan agar Allah sentiasa melindungi Laudya dan semoga dia memperoleh ketabahan untuk menjalani kehidupan selepas ini, kalau dia perlukan apa-apa, dia boleh hubungi saya,” ujarnya. Terdahulu, Laudya memberitahu keputusan untuk berpisah itu telah dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak dan dilakukan secara baik. Meskipun berdepan dengan pengalaman pahit, Laudya berkata dia reda di atas apa yang berlaku dan menganggap ia sebagai sebuah pelajaran dalam kehidupannya.

Reaksi warganet:

Engku Emran Tulis Potongan Lagu Dari COLDPLAY Dalam Gambar Aleesya

Memilih untuk tidak memberi apa-apa komen tentang perpisahan ini, sebaliknya Emran memuatnaik gambar anak kesayangannnya di Instagram. Menurut tinjauan Murai MY, Engku baru-baru ini memaparkan beberapa gambar anaknya dari kecil hingga semakin dewasa. Dalam foto itu, Engku menulis sepotong lirik lagu Coldplay berjudul ‘Fix You’.

“But if you never try you’ll never know, just what you’re worth (Jika kamu tak pernah mencuba maka kamu tak akan pernah tahu, seberapa berharganya kamu), lights will guide you home, and ignite your bones (cahaya akan menuntun mu ke rumah, dan menerangi tulang mu),” tulis Engku di Insta Stories. Muat naik itu seolah-olah merupakan ungkapan perasaan Emran terhadap anak itu. Aleesya selalu menjadi cahaya hidup ketika Emran merasakan kesedihan. Apatah lagi Aleesya diketahui sering memberi semangat ketika Emran memasuki perlmb4an basikal.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Trending Sangat

Lama berdiam diri lepas berpisah dgn Laudya Cynthia Bella. Akhirnya Engku Emran bongkarkan sesuatu tentang rumahtangga tak jadinya

Engku Emran dan Laudya Cynthia Bella menjadi tumpuan umum selepas perpisahan rasmi. Emran dan Bella akhirnya berpisah dengan baik. Bella mengakui bahawa  Emran telah menjadi suami yang baik selama 2 tahun menjalani perkahwinan.

“Kami berdua telah bersetuju untuk berpisah dengan cara yang baik. 2 tahun dia menjadi suami saya, banyak kebaikan, kebijaksanaan dan pembelajaran yang saya dapat, Insya Allah kebijaksanaan, pembelajaran, semua yang saya dapat, biar saya simpan,  untuk saya menjadi wanita yang, insya Allah, jauh lebih baik, amin, “kata Bella kepada Insertlive

Rumahtangga Laudya Cynthia Bella bersama Engku Emran telah berakhir. Akhirnya Bella tampil bersuara lantang membongkarkan perkara sebenar

Selepas beberapa bulan isu rumah tangga mereka hangat diperkatakan, artis tersohor Indonesia iaitu Laudya Cynthia Bella mengakui sudah berpisah dengan suaminya Engku Emran. “Saya ingin menjelaskan bahawa kami berdua sudah sama-sama sepakat untuk berpisah secara baik-baik,” kata selebriti berusia 32 tahun itu menerusi laporan Kompas.

Walau bagaimanapun, beliau yang lebih mesra dipanggil Bella tidak menjelaskan tarikh sebenar mereka mengambil keputusan untuk berpisah. Memetik laporan Astro Awani pula, pelakon filem Di Bawah Lindungan Ka’bah itu berkata mereka telah cuba sedaya upaya menyelamatkan rumah tangga tersebut namun jodoh tidak berpanjangan.

“Dua tahun beliau menjadi suami saya. Banyak sekali kebaikan, hikmah dan pembelajaran yang saya dapat. Insya-Allah hikmah, pembelajaran semua yang saya dapat ini… “…bisa saya jadikan bekal, bisa saya simpan untuk saya menjadi wanita yang Insya-Allah bisa jauh lebih baik lagi, amin,” ujarnya.

Berhubung pendedahan ini, Bella berharap pertanyaan semua pihak akan terjawab. “Saya harap mudah-mudahan dengan adanya penjelasan saya saat ini, bisa menjawab semua pertanyaan teman-teman media. “Saya mohon maaf kalau ada kata-kata saya yang kurang berkenan atau sikap saya yang kurang berkenan. Saya perlukan sokongan daripada teman-teman semua. Mohon doa buat kami,” kata Bella lagi.

Terdahulu, pasangan berkenaan disatukan sebagai suami isteri pada 8 September 2017 dalam majlis tertutup di Kuala Lumpur. Engku Emran pernah berkahwin dengan primadona filem Melayu, Erra Fazira dan dikurniakan seorang anak perempuan Engku Aleesya. Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Kompas , Astro Awani

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Tiada cincin pernikahan di jari Laudya Cynthia Bella

Penampilan Laudya Cynthia Bella di depan khalayak menimbulkan tanda tanya apabila tidak memakai cincin perkahwinan. PELAKON Laudya Cynthia Bella kembali mendapat perhatian warganet apabila muncul di sebuah majlis tanpa memakai cincin pernikahannya. Perkara itu menimbulkan tanda tanya tentang status perkahwinannya dengan Engku Emran yang didkwa berant4kan apabila aktres itu memadam semua foto-foto bersama suami di Instagram.

Malah Bella turut berhent1 mengikut suaminya di laman Instagram. Dia juga berkongsi kehidupan harian di Jakarta tanpa ditemani suami. Bagaimanapun, menerusi sebuah wawancara yang dimuat naik di Youtube SCTV Ahad lalu, Bella mengaku telah minta izin untuk pulang ke Jakarta selama 10 hari. “Izin pergi dari suami tu paling lama 10 hari. Filem setahun cuma boleh satu filem. Kalau bisnes dia lebih sokong.

“Kerana menurut dia saya boleh lebih belajar,” ujarnya. Tinjauan mendapati akan Intagram Engku Emran iaitu @imkoombre masih menggunakan gambar Bella dan anaknya Engku Aleesya sebagai foto profile. Sebelum ini, Bella pernah memberitahu dia tidak akan berkongsi foto bersama suami di media s0sial kerana menjaga privasi. Bella dan Engku Emran berkahwin pada 8 September 2017 di sebuah hotel di Kuala Lumpur.-mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *