Seakan bertudung tetapi seakan tidak berpakaian, Syada Amzah persoal p0sing “melampau” Haneesya Hanne

Semasa

Tindakan model dan pelakon Haneesya Hanee yang did4kwa tampil memakai scarf kepala dan mendedahkan bahagian pehanya untuk mempromosikan sebuah iklan produk di laman 1nstagram mengundang perhatian ramai.

Sekali lagi nama Haneesya Hanee dihimpit kontr0versi, nak buat macam mana kalau apa yang dia lakukan memang mengundang kepada isu hangat.

Kec0h apabila foto ‘posing maaut’ gadis berusia 19 tahun itu mula vir4l di media s0sial. Haneesya dilihat mengenakan tudung tetapi seakan tidak berpakaian.

Menerusi laman Tw1tter, penyanyi Syada Amzah memuat naik paparan skrin sebuah poster yang digayakan oleh pelakon drama Cik Reen En Ngok Ngek itu.

Menerusi posting tersebut, Syada mengakui bahawa dia mengagumi personaliti dan kecantikan model berusia 19 tahun itu namun poster berkenaan dianggap agak keterlaluan bagi seorang beragama Islam.

Rata-rata netzen turut mengec4m jenama produk berkenaan yang membawa satu tanggapan burvk kerana seakan-akan menghin4 imej Islam.

Rosakkan imej Islam je!

Selekehnya! Pakai tu elok-elok sikit!

Marketing murahan!

Walau bagaimanapun, masih ada segelintir warganet yang menyatakan penampilan Haneesya itu tidak menunjukkan sebarang imej neg4tif kerana sekadar membawa konsep produk itu sendiri.

Orang zaman sekarang ni semua nak jadi masalah!

Guna Haneesya sebab tengah top

Apa salah dengan gambar ni?

Terdahulu kemenangan Haneesya Hanee yang dinobatkan sebagai Artis Baharu Wanita Popular pada malam ABPBH 32 memang mengejutkan ramai. Sejak terpalit kontr0versi panas di kelab malam, apa sahaja yang dia lakukan pasti akan mendapat kec4man.

Bagaimanapun, Haneesya sangat positif dan tetap berterima kasih kepada pembenc1 dirinya.

“Terima kasih h4ters. Walaupun sering dihent4m di laman s0sial, saya berterima kasih kepada mereka yang memang kewujudan saya di dalam industri.Hadiah ini untuk mereka. Kepada yang membenc1 saya, terima kasih kerana tanpa anda saya tidak mungkin berada di sini”

Wow, memang berani dan yakin betul Haneesya. Namun, sebelum kita hendak terima sesuatu tawaran mungkin kena fikir dahulu baik-baik, jangan sampai timbul fitn4h. Nanti kena kec4m, diri sendiri juga yang terasa hati.Sumber: Syada Amzah , 1nstagram , beautifulnara , ohmymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *