Selangor catat kadar kebolehjangkitan lebih tinggi berbanding Sabah. Tan Sri dr Noor Hisham dedahkan punca Covid-19 berpotensi merebak lebih cepat di Selangor dan harap rakyat ambil berat dengan isu ini

KUALA LUMPUR – Selangor mencatatkan kadar kebolehjangkitan (Rt) 1.95 lebih tinggi daripada Sabah, berikutan peningkatan dalam jumlah kes harian baharu daripada dua hingga tiga kes kepada 10 ke 15 kes. Rt menunjukkan kadar secepat mana penularan Covid-19 merebak. Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, ia mengambil kira magnitud perubahan dan menunjukkan […]

Continue Reading

Akui tiada rezeki untuk menimang anak kelima. Yatt Hamzah dedahkan emosinya terkesan selepas kehilangan kandungan dan perkembangan dia terkini

Pelakon dan usahawan, Yatt Hamzah mengakui emosi dirinya terganggu selepas mengalami kehilangan kandungan anak kelima pada 15 September lalu. Yatt atau nama sebenarnya Haryati Hamzah memberitahu bukan satu perkara mudah untuk menjalani proses berpantang tanpa kehadiran cahaya mata di sisi.“Alhamdulillah harini dah habis tempoh berpantang 2 minggu selepas kehilangan kandungan pd 15 September lalu. Ada […]

Continue Reading

Masih ada lagi mesej palsu yang tular. Terbaru pihak pengurusan 1 Utama Shopping Centre keluarkan kenyataan berkenaan palsu yang tular di Whatssap dan harap semua maklum

Pihak pengurusan, 1 Utama Shopping Centre, telah mengeluarkan kenyataan rasmi mengenai satu berita palsu yang tular di Whatsapp berkaitan kes Covid-19 yang didakwa berlaku di pusat membeli-belah tersebut.Berdasarkan kenyataan, pihak pengurusan sedia maklum akan kebimbangan orang ramai berhubung kes Covid-19 yang berlaku di Lembah Klang, namun setakat ini disahkan tiada kes yang berlaku di 1 […]

Continue Reading

2 beradik ini teringin nak ke sekolah. Bantuan dan tindakan Ustaz Ebit Lew ini sekali lagi meraih perhatian ramai bila dia terus daftarkan 2 beradik ini ke sebuah pusat madrasah

Meskipun sibuk menguruskan beberapa perniagaan miliknya, pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew tetap meneruskan misi bantuan kepada mereka yang memerlukan.Terbaru, pendakwah berusia 36 tahun itu berada di sekitar Kuantan, Pahang semalam sebelum bertemu dua beradik yang pernah dibantu ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada Mac lalu. Menurut Ebit, beliau sayu melihat keadaan kanak-kanak berusia 11 dan […]

Continue Reading

Jadi sasaran warganet. Leona anak kepada Azhar Sulaiman tekad kongsi satu video luah rasa kecewa dengan segelintir warganet dan berharap orang lain akan sedar pesanan yang dia cuba sampaikan

Anak kepada pelakon Azhar Sulaiman, Kasih Iris Leona berkongsi sepotong video meluahkan kekecewaan menjadi sasaran bvli siber di Internet. Kata Leona, pada satu tahap dia merasakan telah dibvli dengan melmpau oleh segelintir warganet terutama di media sosial.”Saya harap pada suatu hari nanti orang akan sedar apa yang saya cuba sampaikan. “Saya sentiasa menunjukkan sisi yang […]

Continue Reading

Anak terpaksa dimasukkan ke hospital. Nourul Depp kongsi detik cemas dan punca anak dia dimasukkan ke hospital dan harap semua doakan terbaik buat anaknya

Baru-baru ini, penyanyi Nourul Depp berkongsikan detik cemas apabila anak lelakinya, Raphaael Depp telah dimasukkan ke hospital disebabkan demam denggi.Nourul berkata anaknya turut didatangi sawn selepas kali terakhir berlaku pada tahun 2018. Menerusi Instagram, Nourul turut berkongsikan keadaan anaknya yang kini berada di hospital. “Dah balik ‘merentas desa’ dari Cyberjaya ke Shah Alam dan ke Kuala Lumpur, […]

Continue Reading

Seorang kakitangan pejabat Ahli Parlimen Lembah Pantai disahkan positif Covid19. Fahmi akhirnya memaklumkan perkembangan kakitangan tersebut

KUALA LUMPUR- Seorang kakitangan pejabat Ahli Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil disahkan positif Covid-19 selepas pulang dari Sabah pada 25 September lalu.Dalam satu hantaran di laman Facebooknya, Fahmi memaklumkan kakitangan itu telah dibawa ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan dan isolasi. “Mengikuti prosedur  operasi standard (SOP) arahan Kementerian Kesihatan dan Pejabat Kesihatan Daerah Lembah Pantai, […]

Continue Reading

Syarikat gergasi Disney mengejutkan orang ramai. Disneyland sanggup buang 28 ribu pekerjanya akibat COVID19 dan ini penjelasan lanjut dari pihak Disneyland sendiri

Wabak pandemik yang melanda dunia kini, memberi impak kepada pelbagai sektor khususnya ekonomi.Tidak terkecuali, syarikat gergasi Disney apabila mereka dikatakan akan mengurangkan bilangan pekerja di taman tema di Anaheim itu, iaitu seramai 28,000 pekerja lapor Berita Harian Syarikat besar pun terkesan okay.Susulan keputusan yang diambil, seramai 28,000 pekerja yang terkesan terdiri daripada kakitangan sambilan. Keputusan itu dibuat […]

Continue Reading

Tidak kisah ada yang berkawan atas dasar duit. Nia Ramadhani dedahkan sikap kawan kawannya dan ini perasaan dia walaupun dikelilingi orang yang mengambil kesempatan ke atas dirinya

SELEBRITI yang juga isteri kepada ahli perniagaan, Nia Ramadhani memang dikenali kerana mempunyai ramai sahabat, sama ada dalam kalangan artis mahupun bukan.Pelakon yang popular dalam sinetron Bawang Putih Bawang Merah itu tidak kisah jika ada dalam kalangan teman-temannya berkawan dengannya atas dasar duit. “Aku tidak kisah jika mereka hendak berkawan dengan aku hanya kerana duit.“Asalkan […]

Continue Reading

Jumlah pemergian COVID19 di seluruh dunia bukannya sejuta tetapi lebih daripada itu. Alan Lopez keluarkan kenyataan jumlah asal pemergian dan kebenaran berkaitan dengan virus tersebut

Jangan Terkejut, Jumlah Pemergian Covid-19 Di Seluruh Dunia Bukannya Sejuta Tapi Didakwa Hampir Cecah Dua Juta Sebab… Ketika artikel ini ditulis, jumlah pemergian akibat Covid-19 di seluruh dunia adalah sebanyak 1,006,471. Pemergian yang dah cecah lebih sejuta ini memang menakutkn bila dilihat. Tapi korang tahu tak, dikatakan angka SEBENAR pemergian mungkin hampir dua kali ganda dari […]

Continue Reading